PASTILLES I VOLANT, PERILL CONSTANT

Em preocupen temes molt actuals com el caos de Renfe però n'hi ha un que, tot llegint la premsa, m'ha deixat sorprès. Es tracta de la prova pilot que ha realitzat la Guàrdia Civil a les carreteres de Saragossa i Badajoz aquest cap de setmana. Han iniciat una prova pilot que permet detectar la presència de substàncies psicòtropes en la saliva i han descobert que un 8 per cent dels conductors que s'han sotmès a la prova donaven positiu. Dit més clar i arrodonint la xifra a l'alça, com l'euro, un de cada deu conductors que han fet la prova havia consumit drogues com el cànnabis, cocaïna, amfetamines o pastilles diverses que no eren pas aspirines efervescents. Quan es fan les proves d'alcoholèmia donen positiu un 3 per cent dels conductors i ja és un percentatge elevat atès el nombre de morts a les carreteres però que quasi es tripliqui en la prova de consum de drogues ja em sembla increïble. El fiscal especial per a la Seguretat Viària, Bartolomé Vargas, ha dit que li sembla un resultat "revelador" però jo afegiria que també és "preocupant" i que cal "prendre mesures de forma immediata". No han parlat del perfil de "conductor drogata" però segur que també ens enduríem una bona sorpresa. Han matisat que les proves s'han fet només a dues províncies o sigui que, si heu de circular per Saragossa o Badajoz, feu-ho amb helicòpter, avió, en barca per l'Ebre en alguns trams o a peu però per camins rurals. Ara faran la prova a altres províncies espanyoles i esperem que la xifra baixi i no es mantingui aquest percentatge. No serveix de res ser un bon conductor i no consumir drogues o alcohol quan es condueix o abans de fer-ho si pel camí se't creua un kamikaze enpastillat. Si la gent aprecies més la vida i tingues clar que nomes en tenim una, les coses serien diferents. Per cert, jo no tinc carnet de conduir.

Comentaris

Anònim ha dit…
El problema el comentes clarament al teu escrit i no és altra que la gent que rep les conseqüències dels qui condueixen beguts o drogats. Els haurien d'aplicar castigs severs.
Waipu Joan ha dit…
però és normal que si fan controls d'alcoholemia també en facin de pastilleria diversa. A mi ja m'està bé.
Anònim ha dit…
pastilles + tot allò que no sigui estar-se al sofà = perill constant.
algun dia els sindicats d'aquest país permetràn analisis durant la jornada laboral, i llavors sí que aprareixeran sorpreses.....

salutacions
Ricardo Santiago
Oscar Ramírez ha dit…
Waipu a mi també sembla bé i sobretot per evitar aquests kamikazes que comento a l'article.
Ricardo: Si fessin els controls que tu dius, cinc de cada sis petava la maquina. I ara em poden sortir els sindicats majoritaris a dir el que vulguin però és així. La cultura de l'esmorzar ben regat amb la mitjana i el "carajillo" i, a vegades, la copa i la recopa, continua existint.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA