SORTIR AL CARRER PERQUÈ NO T'ENTRIN A CASA

Fent el cafè amb llet de cada matí, davant l'ordinador, llegint la premsa online i repassant els blogs que miro a diari. En aquesta situació, més agradable en un dia de festa pel fet de no tenir presses en fer tot aquest procés, he llegit dues informacions que m'han fet molta gracia. La primera fa referència als delictes que es cometen a les comarques de Tarragona i al balanç que en fa cada any la Comandància de la Guàrdia Civil. Segons les dades d'aquest cos, els darrers dotze mesos s'han reduït els delictes i ja és el cinquè any consecutiu que la xifra baixa. El primer que he pensat ha estat que deuen ser els delictes petits com ara entrar en un super i robar una crema hidratant o un paquet de preservatius. Ha de ser així perquè els altres delictes més importants, els que afecten la majoria de ciutadans no han baixat diguin el que diguin les dades. L'any passat tothom el recordarà per l'any dels 12 mesos, 12 cases (no causes). El que alguns van qualificar com a onada de robatoris, altres el vam definir com a tsunami. I enguany, més. El darrer mes a Cambrils, per posar un exemple, els lladres han entrat a robar o ho han intentat a un xalet de la urbanització Marcambrils, dos xalets al Molí de la Torre, tres a Vilafortuny i un darrera del Pi Rodó. Els cossos de seguretat que, son els que son i tenen la feina que tenen, han arribat tard al lloc dels fets. La gent ha sortit al carrer per a reclamar solucions amb un lema ben clar: Sortim al carrer perquè no ens entrin a casa. Alguns polítics, cas dels partits de la oposició a Cambrils, han donat suport moral als afectats. És a dir, s'ha tornat a produir el procés causa-efecte de cada any: robatori (sensació d'inseguretat) - manifestació (impotència). I després acostumen a arribar les sorpreses. Per un costat les declaracions del Conseller Saura dient que es tracta de casos aïllats i l'anunci, fet en aquest cas a la província de Tarragona, del replegament de la Guàrdia Civil. Quan els Mossos assumeixin les competències de seguretat ciutadana, més de la meitat dels 1.200 agents de la Guàrdia Civil que ara tenim en aquests comarques, marxaran. No cal ser vident per saber que succeirà. Els Mossos aniran fins dalt de feina i en cas d'un robatori tardaran el mateix temps que ara tarden els guàrdies civils per un simple motiu, se'n van tants com els que arriben. El mateix personal amb un altra uniforme pels mateixos lladres amb les mateixes intencions. Sense ser vident us puc dir que el proper any, si aquest blog encara existeix, faré un copiar-pegar d'aquest post. Res haurà canviat.

Comentaris

home, si el Saura enviés els mossos a perseguir delictes enlloc de a perseguir els moviments socials, manifestacions, la gent que crema fotos del rei, etc. la cosa podria ser diferent.
Oscar Ramírez ha dit…
M'agrada el sarcasme que gastes. Si realment fes això, protegir els ciutadans, canviarien molt les coses.
Unknown ha dit…
Exacte, la policía ha de servir per protegir es ciutadans, per servir el poble. La polícia ha de realitzar un servei públic, i així és en mlts casos. Llàstima de les excepcions, mediàtiques excepcions, en les que la polícia seguint ordres del Saura reprimeix a la gent dels moviments socials. D'esquerres de debò, tu, i ecologista, també de debò.

Trobo d'escàndol que et pugui caure una pena més elevada per cremar una foto del rei que fer fer un robatori. I en el tema dels robatoris dins de la teva vivenda s'han de posar les piles doncs realment existeix una sensació d'indefensió en molts indrets, que per sort no és generalitzada.
Anònim ha dit…
el problema es que tots aquests cossos tenen més un afany recaptador que no pas de protegir els ciutadans.
Quan vaig anar a l'escola em van ensenyar que els policies ajudaven a la gent, amb els anys tot això agafat un altre caire.
Pel que fa a la policia local d'algunes ciutats, ha deixat de banda la proximitat per perseguir a tots aquells que aparquem malament.
Els homes del Saura els tindrien que ensenyar una mica més d'educació. Xulescos i sense formes.
I els de sempre, els de color verd, han acabat com els bons de la pel•lícula, sense recursos però en formes.
Amb el tema de del robatoris silenciosos, acabarem tots dormin amb una pipa i foten trets a l'aire (o no) quan notis un soroll estrany.
No vull ni pensar el que estan passant les persones que han tingut contacte físic amb els lladres, personalment vaig patir un robatori silenciós i la sensació quan veus que han entrat a casa teva m'entres dorms és del tot indescriptible.
Però bé, ara en Saura amb el seu nou càrrec de confiança a les comarques de Tarragona ho posarà tot amb ordre. JA JA JA

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS