VILA ENLLÀ (CAPÍTOL 1)

Davant l'allau de petites informacions que llegeixo al llarg de la setmana i que mereixen grans opinions o, senzillament, breus conclusions, m'he decidit a crear aquest espai que he anomenat VILA ENLLÀ. Cada setmana hi comentaré cinc informacions que em preocupen, indignen, agraden o captiven. De pas i fruit de la meva tafaneria, derivada del meu ofici, us parlaré d'algun post dels molts que miro al llarg de la setmana o us recomanaré un vídeo, un post o una imatge que m'hagi impactat. És un post format per molts posts petits, un trencaclosques que no lliga ni ha de lligar per la varietat de les peces. Començo per les cinc informacions:
La meitat del Delta de l'Ebre pot quedar submergit l'any 2045 com a conseqüència del canvi climàtic. Ho assegura l'Observatori del Risc de Catalunya en el seu informe de 2007 .Que hem de fer per evitar-ho i, sobretot, perquè hem permès que arribi aquesta situació?
Els trens comencen a circular lentament en els dos sentits pel tram Bellvitge-Sants i es normalitza la circulació a totes les línies de Rodalies. Un episodi més del mal funcionament d'aquesta companyia.Que ha de succeir per aconseguir que les línies de Rodalies, les més transitades pels ciutadans, funcionin bé? Quants caps han de rodar a la direcció?
La primera clienta del nou Mercat Central provisional de Tarragona, el que estarà obert mentre es fan les obres de reforma l'edifici de la Plaça Corsini, va comprar una botifarra blanca. Que succeirà després de les obres de reforma amb tot el que han hagut de pagar els paradistes per continuar al nou edifici reformat? Es podran lligar els gossos amb llonganissa?
L'Ajuntament de Cambrils augmenta un 6 per cent de mitjana els impostos per l'any 2008 i l'alcalde diu que és un augment moderat.L'augment moderat del 6 per cent és el mateix que notaran a les seves nòmines els cambrilencs el proper mes de gener quan es vegi que l'IPC és tres punts per sota, al 2,6 per cent? És així com un govern d'esquerres ajuda a les famílies dels mileuristes?
Iniciativa per Catalunya inicia una campanya per mostrar el seu desacord amb la subvenció que l'Ajuntament de Cambrils ha atorgat per la construcció d'un campanar a l'església parroquial de Sant Pere. Els ecosocialistes, a favor de la laïcitat.Qualsevol posició és bona però, perquè es desmarca IC-V en aquest tema quan tots els partits, del govern i la oposició cambrilenca, menys ells, van votar a favor de la subvenció? Estan al govern per poder i realment van a la seva? Ho faran molt sovint això de criticar l'Ajuntament mentre segueixen formant part de l'equip de govern?
Cadascú que faci les seves aportacions. Pel que fa a la imatge que m'ha impactat aquesta setmana, molt gratament, us enllaço amb el blog del Jesús M. Tibau on hi veureu un vídeo de la Montse Castellà, una cantant ebrenca amb la qual vaig tenir el plaer de treballar ara fa uns anys a la ràdio. La lletra de la cançó està basada en un text del Jesús. Musicalment i visualment, el vídeo és una joia que es mereix un ampli racó dalt del món. El podeu veure aquí.
I per acabar, m'ha agradat molt un post que he llegit aquesta tarda i que parla de la ciutat d'El Caire. El seu autor és en Matias Zibell, un periodista llatinoamericà que ens parla de la seva experiència i vivències a la capital egípcia. És un blog de la BBC en castellà i el post no té pèrdua. Llegiu-lo. Per cert, la imatge d'aquest post meu és del seu post.

Comentaris

Mon ha dit…
he seguit el teu consell hi he escoltat la canço de la Montse, molt bona, coincideixo amb tu amb el teu comentari al bloc d'en Tibau. Jo que conec una mica d'aprop aquest mon de la canço et puc dir que he quedat meravellat amb la veu, la musica i la lletra.
gracies per la recomanació
Sherlock Holmes ha dit…
Que m'heu cridat?...ja soc aquí.
veig que hi ha més competencia i a sobre tenim un cagarro.
zel ha dit…
Holaaa, Òscar, que dies que no venia, m'agrada la nova secció, tot i que ara mateix, la quantitat de barbaritats que van passant em tenen un xic massa preocupada, el món va cap per avall, deu ser la tardor? Abraçades, hauria de ser possible només el millor!
zel ha dit…
Holaaa, Òscar, que dies que no venia, m'agrada la nova secció, tot i que ara mateix, la quantitat de barbaritats que van passant em tenen un xic massa preocupada, el món va cap per avall, deu ser la tardor? Abraçades, hauria de ser possible només el millor!
Anònim ha dit…
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Oscar Ramírez ha dit…
El darrer comentari que apareix com a suprimit per l'administrador, no l'he suprimit perquè falti el respecte a ningú. L'he suprimit per evitar crear en aquest blog un debat sobre un tema que prefereixo que crei polemica en altres forums i no en aquest. És una decisió molt personal, senzillament.
Oscar Ramírez ha dit…
Hola Justiciera! Benvinguda al món blocaire.
Hola Zel! No passa res, passa quan puguis que sempre està obert. A partir de demà ja estaràs linkada aquí. Si puc, potser fins i tot avui.
Jesús M. Tibau ha dit…
Una bona repassada de notícies. Me n'alegro que us agradi la cançó, És com un miracle, per la petitíssima part que em toca. a mi em fa molta il.lusió i m'emociona sentir-la.
Oscar Ramírez ha dit…
A mi també em fa molta il.lusió veure-la i sentir-la perquè, com et deia al teu blog, la conec i li tinc molt apreci. La cançó, ho segueixo dient, és una perla musical.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS