EL CAS MARI LUZ

FOTO: Mondelo / EFE

La fita que han aconseguit els pares de Mari Luz Cortés, la nena assassinada a Huelva el passat mes de gener, es per treu-re's el barret. Dos mesos després que es localitzes el cadàver de la nena, que fos detingut el seu presumpte assassí, Santiago del Valle, i que es demostres el mal funcionament de la justícia al Jutjat Penal número 1 de Sevilla, els pares de la Mari Luz i la resta de familiars han aconseguit reunir les 500.000 signatures que fan falta per iniciar un possible procés que permeti modificar la llei.

Aconseguir aquesta xifra és molt i molt difícil i requereix mobilitzar moltes persones per fer-la realitat. En aquest cas, tractant-se del cas que es tracta, cal que tots aquells ciutadans que hem sentit quelcom semblant a la ràbia o impotència, que ens hem volgut imaginar el dolor que han hagut de patir els pares de la Mari Luz, estem satisfets i sobretot esperançats pel fet que la modificació de la llei arribi a debat als principals òrgans polítics espanyols. D'ells, dels polítics, dependrà instar a la reforma del codi penal per començar a castigar de debò els pederastes i tots aquells individus que acaben amb la vida de persones innocents, molt sovint nens, i al cap de quatre dies d'ingressar a la presó tornen a ser al carrer per reincidir, tornar a fer mal.

Es demana la cadena perpetua, ho demana una amplia majoria, més de mig milió de ciutadans que van escollir als seus representants al Congrés i al Senat i que esperen que els seus elegits els representin i parlin en nom d'ells sense demagògies ni de les pressions dels òrgans judicials que hi seran, de ben segur.

La visita dels pares de la Mari Luz a La Moncloa on s'han entrevistat amb el president del govern i l'actitud de José Luis Rodríguez Zapatero prometent que s'arribarà al fons d'aquesta investigació per a depurar responsabilitats han de tenir fruits i no quedar-se en allò que és de moment, una foto i bones intencions. Esperem que el temps i la democràcia que se suposa que regna a les cambres polítiques permetin acabar amb casos com el d'aquesta petita nena que, sense fer mal a ningú, va morir en mans d'una assassí.

Comentaris

Anònim ha dit…
las leyes no las cambiaran por mas firmas que se presenten. Este es un país que tiene como principal elemento de poder a los jueces y no les va bien modificar el codigo penal.
Por cierto, el traductor catalán-castellano de este blog va bastante bien pero aún tiene algunos fallos.

Jaime Méndez (Madrid)
Salvador Guinart ha dit…
Jo no estic d'acord amb la cadena perpètua... ara, dit això em repateja el fetge veure com hi ha errors en una institució tant "sensible" com és la justícia. Sense voler fotre cap rollo extens, diria que alguns (no tots), dels mals (alguns endèmics) que pateix la justícia és la manca d'inversió. Tant humanes com materials. Si quan anéssis a posar una denúncia, sabéssis que en dos tres mesos ja hi hauria una sentència; si no te n'assebentéssis de cap escàndol judicial; si el tracte per part dels funcionaris i dels jutges fós correcte, etc, etc... tots creuriem molt més en aquesta institució. Però, com no és el cas, reses cada dia per que no et passi res i hagis de recórrer al seus "serveis".

Salut amic!
Oscar Ramírez ha dit…
Jaime, yo creo que será dificil cambiarlas pero no imposible. El caso es que habrá debate político y la sociedad está cada vez más sensible. Esto, los políticos lo saben.
Sobre el traductor, imagino que te refieres al hecho de que va un poco lento y no acaba de traducir todo el texto entero. Pronto pondré otro que es mucho mejor. Muchas gracias.


Salvi: Estic completament d'acord amb tu. A mi el que em molesta és que hi hagi jutges que reclamin millores tot denunciant una situació de colapse que no volen viure i aquells que tenen la solució no l'apliquin. Salut amic!

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS