EL HERMANITO, L'ESTAFADOR

Miro molt poc la televisió i quan ho faig m'agrada fer zapping. El passat diumenge a la nit vaig tenir ocasió d'indignar-me en pocs minuts. Aquest exercici, el d'indignar-se tot mirant de forma molt critica la televisió i sabent que veuràs coses que no entendràs i et decebran, pot arribar a ser molt saludable. El capítol d'indignació me'l va produir un reportatge que distribueix XTVL, la xarxa de televisions locals de Catalunya, a les seves teles associades. El document té com a protagonista a un tal Don Enrique conegut popularment com "El hermanito". Aquest personatge és un "curandero" mexicà que, amb els anys, s'ha convertit també en una especie de Déu per als seus pacients. A més de curar amb les mans, pràctica cada cop més vista, El Hermanito té la virtut de realitzar aquelles operacions que es fan amb anestesia en un quiròfan, a casa seva i sense anestesia. Els reporters de France 5, televisió que va filmar el reportatge, van tenir accés a una de les intervencions on es veu tot el que ara explicaré. Posen al pacient, amb una malaltia hepàtica sense solució, en una habitació fosca. Li fan baixar el volum de llum al càmera fins que quasi no es veu res, arriba el Hermanito i es treu una mena de navalla que diu que no talla i que pertanyia a la seva mare que també operava sense anestesia ni dolor.
En aquest punt, curiosament, falla la llum i hi ha un moviment de càmera inexplicable. La següent seqüència visible ens porta a un primer pla del fetge del pacient i es veu la mà del Hermanito agafant la navalla i amb el suposat fetge del pacient a les mans. No hi ha sang ni ferida visible. El Hermanito palpa el fetge, troba el mal i el talla. Seguim sense sang ni ferida oberta per on treure i guardar el fetge. Llavors agafen al pacient (l'han enfocat diverses vegades i sempre se'l veia conscient i tranquil) i l'emboliquen amb draps i gases com una mòmia. El traslladen a una altra habitació on hi ha altres mòmies operades i 35 minuts després li treuen les gases i se'n va cap a casa. Increïble, una historia que podria revolucionar la medicina però no ho farà perquè aquest personatge, com molts altres que feien el mateix i ja han estat detinguts, és un estafador que s'aprofita de les persones pobres de cultura i riques en fe. El Hermanito viu envoltat dels seus fidels col·laboradors que li preparen el seu show a la perfecció dia a dia. Entre ells hi ha un català que fa anys que viu a Mexic i que és el seu principal assessor. La gent que va a veure'ls cada dia, centenars, donen la voluntat i així, voluntat a voluntat, el Hermanito i la seva troupe s'han fet d'or. Primer vaig lamentar que una televisió local catalana emetés aquest reportatge però desprès he pensat que és millor. Potser denunciant aquestes estafes aconseguirem que aquest Hermanito acabi com molts altres embadocadors que operen sense metges, tenen aparicions de la Verge o disposen d'altres poders especials que passen per aprofitar-se de la fe. Acompanyo la llista amb uns quants enllaços interessants.


Sumo a aquest post un enllaç que m'ha fet arribar APA NOI i que té molta relació amb el tema que jo comentava.

Comentaris

Herois ha dit…
El podrien contractar els del Comitè Olímpic espanyol.

L'Hermanito faria bona feina!

jajajaj
Jobove - Reus ha dit…
Tenen bons mestres, els bisbes de l'esglèsia católica. L'altre dia vaig llegir que un creient d'un poble de Valencia va donar un solar al seu poble perqué el bisbat hi fes una esglèsia i si podia ser entarrar-lo a ell i la seva familia, el bisbat és va vendre la finca a un inmobiliaria treient uns beneficis netes de 1500 milions de ptas., quan els hi van preguntar van alegar que ja farien l'esglèsia en un altre lloc.

salutacions
Jesús M. Tibau ha dit…
És una llàstima que hi hagi personesque es vulgui aprofitar de la gent sense massa cultura.
Anònim ha dit…
http://www.youtube.com/watch?v=dRi4vGxCuQY&NR=1

MIRAL ES CURIOS
es un despatador de mentiders

Apa noi
Oscar Ramírez ha dit…
Eduard, seria molt millor que els que hi ha ara.

Té la Mà: hi ha molts casos on hi ha inmersa l'esglèsia. Al de la Verge del Prado del Escorial també si són. És una vergonya.

Jesús: Trist i llastimòs però ben cert.

Apa Noi: gràcies per l'enllaç. Ja l'he vist, no el coneixia i el recomano a tothom.
mossèn ha dit…
hermanito rima amb pito, oi ??? ... salut
Oscar Ramírez ha dit…
Si Mossèn, i rima amb bonito, monolito, milikito... jejejeje.
Unknown ha dit…
Quin un aquet hermanito. Uff!
Oscar Ramírez ha dit…
jajaja, si és un bon personatge.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA