LES VAGUES DE RECOLLIDA D'ESCOMBRARIES


El nostre és un país on s'aprèn tot allò que no s'ha d'aprendre, els mals hàbits. Fa uns anys a no sé quin municipi es va convocar la primera vaga de recollida d'escombraries, una acció que a Nàpols ja és habitual i té cita fixa cada any com si es tractés d'un festival musical o una fira gastronòmica. Segur que els treballadors espanyols que van fer la primera vaga de brossa van agafar el municipi italià com a exemple. Aquí no estem acostumats a inventar noves formules. El cas és que els anys han passat i els sindicats que tenen mà en les negociacions amb els ajuntaments han exercit de "micos de repetició" convocant aquesta vaga per pressionar a l'administració. Si volen més diners, vaga. Si volen treballar menys hores, vaga. Si volen cobrar millor les extres, vaga.

I cada cop que hi ha vaga la ciutat s'omple de merda. Els dies passen i les bosses d'escombraries s'acumulen fora dels contenidors, al mig dels carrers, es podreixen i les males olors envaeixen tot el municipi. A ells, als qui convoquen la vaga, no els importen la resta de ciutadans perquè lluiten únicament, amb un clar afany egoista, per allò que els interessa al preu que sigui i sense mirar-ne els efectes. El més trist del cas és que aquesta situació perjudicial per als ciutadans tampoc sembla interessar als ajuntaments. Les negociacions poden durar dies o setmanes i ningú recull la brossa ni acaba amb el problema. Tampoc hi haurà rebaixes de l'impost de recollida d'escombraries malgrat paguis per tot l'any i et trobis amb el conflicte. Les administracions locals són les úniques que poden frenar als assalariats en vaga ja sigui per les bones, assolint un acord, o per la via menys viable però igual de valida.

El dia que un dels ajuntaments afectats decideixi obligar als qui fan vaga a fer uns serveis mínims per treure la brossa del mig del carrer o, en cas contrari, envii a l'atur a tots els treballadors del servei de neteja, les coses aniran millor. Faig aquesta lectura del tema abans que els escombriaires de Salou, Vila-seca i Constantí comencin amb la vaga indefinida amb la que ja han amenaçat. Si volen fer vaga que la facin però que deixin tranquils als altres. Si no recullen la brossa dels carrers mentre dura la vaga, que la portin a casa seva. Si no hi ha uns serveis mínims i es treu la porqueria de la ciutat, tots al carrer i que agafin una altra empresa.

Comentaris

Anònim ha dit…
no hi ha punt mig.
no som capaços de fer vaga de manera raonable, més que res per què tenim clar (no sé si amb raó o sense) que una vaga que no es noti massa no serveix de res...

i per això quan els del metro fan vaga, apareixen piquets llençan papers, merda i oli per les estacions.
o per això els autubuserus (permeteu-me la llicència) s'apedreguen i s'intimiden sense pietat...

cal que el caos triomfi, sense caos no hi ha resultats...

i així ens va.....confonen llibertat amb llibertinatge, frase típica i tópica però tant real com la vida que vivim...

i despres ens queixem dels polítics... però si naltros som iguals!! ...potser al final serà veritat i tot allò que diuen de que tots sóm persones....

salutacions cordials
ricardo santiago
Anònim ha dit…
OSCAR
no est fiquis així, els ajuntaments tenen de tindré mes cura de fer el contractes, i segons quines empreses mes encara, si mires una mica qui es la contractada veuràs de qui es, i els problemes que tenen a molt Ajuntaments

una aportació per els contractes CLAUSULES, i mes Clàusules, au
i penalitzacions.


per cert si mirres la Vanguardia un altra vegada ens han pres el pel.
Aigua

salut
zel ha dit…
Ja, ja sabem qui paga, noi, sempre som els mateixos que paguem tot, tot, tot, aquí al nostre primer món, ara jo, una vaga d'escombraries no la deixaria fer ni boja, coi, que ja està bé, una cosa és dcridar l'atenció i l'altra cobrir-nos de merda... ai que com més escric més ganes em vénen de cobrir de merda segons qui....
Anònim ha dit…
El teu discurs de petit-burgès em fa trempar noi. Et proposo que t'en vagis a recollir a Salou la merda dels altres durant el mes d'agost i per la quantitat que cobren aquests treballadors. Potser llavors canviarà la teva manera àcida i corrosiva d'escriure.
Abans d'obrir la boca i fer de gerent, és necessari saber quin és el context (mercat, inflació, pressupost, increment mig, etc...)
Insisteixo, posa't a recollir merda amb aquesta gent i t'ajudarà a entendre el perquè s'arriba a aquestes lamentables situacions. El mateix recomano als polítics que els neguen el pa i l'aigua i després no tenen cap escrupol en incrementar-se el sou un 55%
Quin exemple pel poble!
Oscar Ramírez ha dit…
Ricardo, totalment d'acord amb tu.

Apa Noi, ja sé qui és la contractada però això no treu que el problema hi sigui i que tothom faci la mateixa acció que no perjudica als qui manen.
Gràcies pel comentari.

Zel, t'entenc a la perfecció i crec que cal que els ciutadans afectats facin alguna cosa més.
Oscar Ramírez ha dit…
Andreu Nin: em complau que el teu nick sigui aquest malgrat no estigui a l'alçada del comentari ni d'aquest humil blog.
1- Ni sóc petit ni sóc burgès.
2- Si trempes amb mi, fes-t'ho mirar.
3- El que cobren aquests senyors és un problema que cal que analitzin la empresa i l'Ajuntament. Si ets lector habitual d'aquest espai ja saps que un servidor critica a qui creu que ha de criticar sota el seu parer (això és un blog personal compartit). Estic molt en desacord amb els preus que guanya la gent que recull les escombraries dels altres però també ho estic amb el fet que, deixar sense neteja a la resta de persones que paguen el rebut de la brossa i veuen com ningú els eximeix del pagament quan hi ha vaga, no vegin recompenasa la seva "paciència".

4- La meva forma d'escriure no és ni àcida ni corrosiva. És una simple opinió d'una persona que n'ha vist, per la seva feina, de tots colors. De totes maneres, per la teva manera àcida i corrosiva de participar als blogs, tindràs un espai propi a partir d'aquest dimecres a la tarda on, com fan altres blogs, destacaré per la posteritat i com a obra d'art, aquells comentaris que considero fora de lloc per les formes.
Encantat de llegir-te perquè la diversitat sempre és bona quan és educada en les paraules però decebut per ser dels primers que formaran part del nou espai.
Anònim ha dit…
Si vols posar el meu comentari a la teva particular capseta de papallones… tu mateix noi, però no considero que el meu comentari sigui ofensiu i tampoc pretenia ser-ho. Estàs molt a la defensiva, jo només volia que t’adonessis que el teu escrit va carregat de prejudicis (tothom en tenim) contra la bona gent que recull la merda que altres generen i que les coses es veuen d’una manera o d’altra, depenent del costat on estiguis. Per acabar, et donaré un consell: no es bo tenir pensaments tan rígids i dicotòmics, perquè ens allunyen de la realitat objectiva.
Adéu col•leccionista de papallones

PD: Andreu Nin no és el meu nom de veritat i sóc descendent de la família Nin del Vendrell
Oscar Ramírez ha dit…
Doncs jo crec que si és ofensiu. Reitero que ja sé que la feina que fan els qui treballen a aquest servei però el rerefons no és aquí, és la forma de protestar que es tria i que afecta únicament al ciutadà que ho pateix del tot. Sobre el tema del congnom, accepta les meves disculpes.
Per acabar, m'agrada molt que em titllis de coleccionista de papallones. És un animaló que m'agrada molt.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS