EL CAS DE LA CLÀUDIA FORNOS

De ben segur que aquest post generarà un debat que pot arribar a ser polèmic però fa un parell de dies que el volia fer i ara, amb les últimes noticies sobre el cas, m'he decidit a tirar-lo endavant. Aquest cap de setmana llegia el cas d'una nena de 12 anys i veïna de Reus, la Clàudia Fornos, que s'havia proposat donar la volta a Espanya conduint un vehicle de l'autoescola del seu pare qui hagués participat en aquesta experiència com a copilot. La Clàudia és una amant del motor i fa tres anys que corre amb karts. La volta a Espanya d'aquesta nena tenia dos clars objectius. Per un costat promocionar la Clàudia per aconseguir possibles patrocinadors per córrer amb els karts i per l'altra conscienciar al jovent de la importància de respectar les normes de circulació. La normativa espanyola no posa límits d'edat per a realitzar practiques amb un professor d'autoescola i marca únicament com a requisit l'alçada mínima del conductor que ha de superar els 1,35 metres, el suficient perquè el conductor o conductora arribin als pedals.El projecte anomenat El Repte de la Clàudia pretenia recórrer 3.600 quilometres en una setmana, uns 400 cada dia, passant per carreteres, autovies i algun nucli urbà d'algunes poblacions on s'hages fet campanya. El viatge de la Clàudia va arribar ahir al seu final just abans d'iniciar-se. Els Mossos d'Esquadra van considerar que hi havia un delicte per a la seguretat del trànsit en el cas que aquesta nena de 12 anys hagués iniciat el seu viatge conduint el cotxe. A més, la policia autonòmica argumenta que el pare estava promovent que la seva filla, menor d'edat i sense carnet, conduís per la via publica amb la pressió que li pot causar aquest fet i el corresponent risc per la seva pròpia seguretat i la de la resta d'usuaris. Amb aquestes dues argumentacions s'han obert les diligencies corresponents i s'ha tancat un viatge mai iniciat. Ara les autoescoles critiquen als Mossos i defensen el pare de la nena que, aprofitant un buit legal, quasi aconsegueix el seu objectiu.
Em sorprèn el suport de les autoescoles com a establiments que han de vetllar pel compliment de totes les normes i aplaudeixo la decisió dels Mossos d'Esquadra. Una nena de 12 anys, per més alçada que tingui per arribar als pedals i per més bona conductora que sigui, no ha de posar-se a conduir per la carretera. Cada dilluns escoltem i veiem per la tele el llistat de les víctimes de la carretera del cap de setmana i sempre hi ha casos de menors sense carnet. Cada dia veiem les campanyes de la DGT demanant la màxima responsabilitat que passa també per tenir experiència i molta calma. Tot en aquesta vida té el seu procés i crec que a la Clàudia ja li arribarà. De moment que segueixi conduint el kart i d'aquí a sis anys, quan en tingui 18, que surti a la carretera. I pel que fa als patrocinadors, un dels dos objectius de la travessia, que es busquin per altres vies. Per acabar, cal que aquest buit legal existent en aquest cas es solucioni i es canvii el tema de les alçades pel de les edats. Enhorabona als Mossos i paciència pel projecte Clàudia. Només queden sis anys.
Aquí us deixo alguns enllaços amb diaris i televisions que parlen del tema: ABC, Telecinco, El Periódico, El Mundo , 20 minutos, Reus Digital i el Blog de la Clàudia.

Comentaris

Totalment d'acord amb tu. La carretera no és cap joc, per molt que sembli a tòpic. Ja hi ha massa gent que es pren això del cotxe com una competició per veure qui és més inútil com perquè ara hi comencin a entrar crios de 12 anys. Perquè si aquesta nena aconseguís el permís per fer-ho, creume que no seria l'única: serien les conseqüències d'establir un precedent.

I per altra banda, si arriba a tindre un accident, llavors què? Tots a lamentar i bla bla bla. Per un cop que s'actua amb un mínim d'anticipació i encara es critica. Hi ha gent que sembla que no n'aprendrà mai, i el pitjor és que deuen desconèixer que qualsevol dia es poden trobar ells en una situació desagradable relacionada amb la carretera i els seus accidents.

A mi és que aquestos temes m'indignen i m'irriten.
Anònim ha dit…
El que ha de fer aquesta nena és estudiar i seguir corrent. I si al pare li falten diners com diu a l'enllaç que has posat amb la seva web, que els busqui però no involucri la seva filla ni intenti saltar-se les normes d'aquesta manera. Ja en tenim prous de morts a les carreteres i aquest és un tema massa serios. I la resposta de les auto-escoles és per dir-los-hi a totes que més val que es dediquin a una altra cosa però mai a l'educació vial. M'agrada molt que treguis aquest tema. En volia parlar a fons.
Oscar Ramírez ha dit…
L'Illa, aquí està el problema. Perquè hem de deixar que una nena condueixi un cotxe per tota Espanya i sense carnet. A mi que l'acompanyi el seu pare, per més professor d'autoescola que sigui, no treu que qui porta el volant és ella. I quan he llegit el rerefons de la publicitat, consti que ho diu ella mateixa en el seu bloc, ja m'he quedat del tot bocabadat.
Estem d'acord.
Oscar Ramírez ha dit…
Peter, moltes gràcies per opinar. Estic molt d'acord amb el contingut el teu missatge. Ningú dubta que la Clàudia sigui, en un futur, molt bona i exemplar conductora. Però de moment cal que s'esperi, com tothom, a tenir l'edat per a conduir per les carreteres, autovies o centres urbans. I tant de bo que el seu pare acosegueixi els diners que necessita per correr el proper any a la categoria que vol correr. Suposo que amb tot l'enrenou que s'ha muntat alguna aportació li arribarà.
Anònim ha dit…
Que le den dinero los de la DGT y que la patrocinen desde los karts como futura promesa de la buena conducción. Esa es una forma de conseguir algo de dinero y sin que nadie te critique.
Me pregunto si seria posible desde este blog donde todo es posible hacer una especie de recaudación para conseguir el dinero que le hace falta para competir. Tampoco se cuanto dinero necesitan. Que lo digan que alguna cosa se podría hacer. Digo yo.

Jaime Becker González.
Oscar Ramírez ha dit…
Jaime. la idea que das me parece muy buena. A ver si alguien interesado en el tema nos puede leer y captar el mensaje. Tienes razón: si nos dicen cuanto dinero hace falta, podríamos hacer algún tipo de campaña. En fin, que respiren los que tienen que respirar. Gracias por tu aportación.
zel ha dit…
És un cas que no mereix comentaris. Jo denunciaré als Mossos perquè permeten que al meu carrer no hi hagi voreres i si molta pols, apa.
Oscar Ramírez ha dit…
jajajaa, molt bo Zel. Apa, denuncia als Mossos que no et solventaran res però com a mínim et podràs alliberar de part de la ràbia que deus tenir acumulada. Un petó!

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS