EL DEFENSOR DE LA CARTERA



Érem pocs i ha parit la burra. L'Ajuntament de Tarragona ha decidit que el Síndic de Greuges de la ciutat ha de cobrar per fer aquesta feina. Fins ara suposàvem que el síndic, sigui de la ciutat que sigui, exercia les seves funcions de defensor del ciutadà per estima a la ciutat i per entrega humana. Ara a Tarragona, aquest personatge ombrívol de naixement, omnipresent a tots aquells esdeveniments de la ciutat on es pugui llepar el final de l'esquena de l'alcalde o regidor de torn, passarà a ser el Defensor de la Cartera.

L'equip de govern tarragoní ha demostrat tenir menys llums que el cotxe dels Picapiedra i ha decidit que el Síndic cobri 800 euros per assistir als plens municipals. A més se li ha creat una comissió a mida que es reunirà cada quinze dies i amb la qual cobrarà uns altres 800 euros cada cop que es faci. Feta la suma, per ocupar un càrrec que fins ara del tot altruista, el síndic tarragoní guanyarà cada mes entre 2.400 i 3.200 euros depenent de si hi ha un sol ple o n'hi ha dos. Tot plegat, un nou insult a la nostra intel·ligència, una nova vergonya de la classe política.
Amb la paga al Síndic, aquest deixarà de ser independent i estarà al servei dels seus amos perquè ja sabeu la dita: mai es mossega la mà del qui t'alimenta.
A molts municipis ningú volia ocupar aquest càrrec però ara serà una de les places amb més demanda i segur que els qui l'aconsegueixin voldran repetir anys i anys i no abandonar mai. Hi havia formes més delicades de prostituir l'altruisme del càrrec però han anat per la via ràpida.
Al cementiri dels elefants polítics de primera, amb seu al Parlament de Brussel·les i al Senat de Madrid, hi hem de sumar aquest que serà de segona i que acollirà, amb amor i molts bitllets, aquells que no estan prou preparats per ser recompensats amb un càrrec polític però que han fet favors i mèrits suficients per tenir una altra premi.

Comentaris

Laia Martínez ha dit…
Penso que tothom ha de rebre una remuneració per la feina que fa, el problema és que en molts casos els diners ho embruten tot, i en aquest cas concret penso que és així... és una llàstima, però és una tendència que sestà extenent en tots els àmbits. On queda el voluntariat altruista? i és el que deia, penso que per la feina s'ha de cobrar, però clar... què és feina i que no? per què és necessari cobrar i per què no?
Oscar Ramírez ha dit…
Laia, jo crec que cobrar per tocar-se els "kinders sorpresa" com un mandril (cas de la persona que parlem) no és lògic i més quan, ara fa tres o quatre mesos, se'l presentava i l'alcalde deia que no cobraria ni un euro. Ja els hi val.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA