VIC TARONJA, VIC CRISTALL, VIC, VIC, VIC

Com ja sabeu que em va la marxa, aprofito per posar cullerada al debat generat arran de la polèmica generada a Vic pel tema del nou sistema d'empadronament. Del tema ja se'n han aprofitat els grupuscles que esperàvem i aquest dijous ha estat la iaia del govern qui ha sortit a parlar en català tot citant Josep Pla per posar encara més llenya al foc.
Deixant a banda aquestes absurditats i carrinclonades, el tema té tela. El govern que va obrir l'aixeta i va permetre que entrés a Espanya qualsevol sense cap paper (el PP) i el govern que ha donat papers a dojo i ara ens ha omplert les oficines de l'atur d'aquests nouvinguts (el PSOE), tenen la valentia de criticar la decisió de l'Ajuntament de Vic.
Sota el meu parer, les noves mesures que vol aplicar aquest consistori en el sistema d'empadronament són les millors que es poden aplicar per a escollir aquelles persones que poden viure al nostre país (els que SÍ tenen papers i treballen o han treballat a casa nostra) i destriar als que cal que tornin cap a casa seva (tots els que no tenen papers ni permís de residencia o treball). No és cap sistema xenòfob, és un sistema que haurien d'aplicar tots els ajuntaments de l'Estat. Mirar el tema des d'altres òptiques o prismes pot dur a una greu equivocació. Si empadronem a tothom malament anem. Els nous catalans, els nouvinguts són persones que cal que acollim i ajudem però hem de saber que tots els qui ens envolten han de tenir els mateixos drets i deures que nosaltres. Estic al costat de la decisió de l'Ajuntament de Vic.

Comentaris

zel ha dit…
Jo he de discrepar. No és que no cregui en la legalitat. Però al darrera d'això que ara volen arreglar hi ha molta gent que ha treballat, amb sous miserables de molts que se n'han aprofitat, i no em sembla una mesura justa, comencem a semblar una mena de país amb cada vegada més barreres. I em fot que només controlin segons qui, ja m'entens, oi, Òscar?
Oscar Ramírez ha dit…
Zel, enten que discrepem. El tema és molt delicat i cal tractar-lo amb peus de plom. T'entenc perfectament. Petons!
Jo també discrepo, Oscar. L'altre dia van fer un documental sobre les barraques a Barna. Al final de tot em va emocionar una "ex-barraquista" que deia que si li havia servit de res l'experiència era per solidaritzar-se amb les persones que fan el que ells van haver de fer. En vaig fer un post.
Oscar Ramírez ha dit…
Josep Maria.
Jo sóc el primer que creu que cal respectar els drets de tothom i també dels nouvinguts. El què no puc admetre és que a persones que no tenen papers se'ls permeti empadronar-se a qualsevol lloc perquè llavors passen coses rares. Hi ha cases on hi ha empadronats 50 xinesos, carrers amb tres edificis on hi ha empadronades el triple de persones de les que hi podrien viure i molts altres casos similars. Ho sento però els qui no tinguin papers no poden ser empadronats. Els qui van crear el problema, que el solucionin.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS