JUJOL, MALKOVICH I L’ART DE LLENÇAR ELS DINERS


Organitzar les festes de Santa Tecla li suposa a l’Ajuntament de Tarragona una despesa de 750.000 euros que permeten organitzar els 400 actes que configuren la programació. És una xifra important però no la criticarem pas perquè tota aquella inversió que es faci en cultura o en oci que repercuteixi en el ciutadà, està ben feta.
Jo em pensava que enguany, amb això de la crisi, es reduiria sensiblement el nombre d’actes i que el pressupost seria un pel més humil. Veig que no és així, ans el contrari. El consistori tarragoní ha decidit que ara, a més de gastar-se els diners que deia abans en un bon concepte, cal agafar un feix d’euros i llençar-los per la finestra.
Parlo, ja ho sabreu la majoria, per la visita que farà a Tarragona l’actor John Malkovich, enamorat de l’obra de l’arquitecte Josep Maria Jujol. Feia anys que hi venia d’amagat i ara que l’han descobert s’ha destapat dient que és un amant del modernisme i especialment de tot allò que va fer el pare del Teatre Metropol.
El cache de Malkovich és de 230.000 euros i les despeses de producció de l’espectacle que presentarà i l’allotjament dels actors i els costos de traducció augmenten la xifra fins els 340.000 euros. Actuarà dos dies al Metropol i el podran veure els 860 afortunats que van aconseguir comprar totes les entrades disponibles en tres hores. L’Ajuntament se’n quedarà 300 més per a regalar als seus compromisos.
Tot plegat és, més que modernista, del tot surrealista i quedi clar que no tinc res en contra de Malkovich a qui admiro i molt especialment pel seu paper a la pel•lícula “Més enllà dels núvols”. És surrealista que en tems de vaques magres es gastin aquests diners que gaudiran una part minsa dels tarragonis. Els actes de carrers els poden veure els 140.000 ciutadans censats i aquells que venen de fora però al Malkovich, qui hauria de pagar per complir un dels seus somnis tot actuant en un recinte de Jujol, hi aniran els privilegiats i ho pagarem tots.
La cultura, com el servei municipal de transports i altres, ha de ser deficitària però mai s’ha d’arribar a aquests excessos que acaben sent un insult a la intel•ligència de tots els ciutadans. Si encara hi ha temps, que l’Ajuntament rectifiqui i parli amb en Malkovich per a rebaixar el cache, canviar d’escenari o prolongar el nombre de funcions al Metropol per arribar a més gent. En cas contrari, que l’actor es quedi a casa i els qui ara governen se’n vagin a la seva.

Comentaris

zel ha dit…
collons, amb perdó, quin preu per un nom... jo no ho pagaria pas, t'ho juro!
Oscar Ramírez ha dit…
Zel, ni tu ni Déu, ni jo, jajajaja. petons!
Jacme ha dit…
després resulta que no hi ha diners per a la cultura, que les associacions han d'anar exclamant-se per un pla cultural... però si ja el tenim! es diu Malkovich! beneïda ignorància la meua...

:D
Anònim ha dit…
ESTEM TOCATS PER LA TRAMUNTANA'''''
APA NOI
Oscar Ramírez ha dit…
Jacme, res d'ignorancia, tot el contrari.
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, ben tocats, massa diria jo.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS