L'HOSTAL I EL PORT

foto: cuptarragona.cat

L’enderroc de l’emblemàtic edifici de l’Hostal del Sol de Tarragona ens diu moltes coses. Posa en evidencia l’interés que hi ha per part de l’actual ajuntament de conservar immobles que cal que es mantinguin i es rehabilitin per la seva importància arquitectònica. Tirar a terra l’Hostal és una errada històrica i tot per falta d’entesa entre el propietari i els gestor de la casa gran. L’edifici, la seva ubicació i la història que té al darrera obliguen a fer tot el contrari del què es farà però la política és així i ens pren allò que ens hauria de regalar, un edifici renovat reconvertit en espai cultural o, senzillament, reobert com a hotel o qualsevol altre negoci similar.

Un cop la pala de la primera maquina foradi l’estructura ja no hi haurà marxa enrere ni temps per a les lamentacions. Queden poques hores per posar de nou la pota, per cometre un greuge contra la societat i la història però a qui hauria d’importar, no li importa gens.

D’aquí a poc temps també s’enderrocarà l’edifici de l’Autoritat Portuària, un altre exemple d’immoble que convindria mantenir per la seva importància arquitectònica i que no convé mantenir pels interessos urbanístics i especulatius. I així, per interessos privats o per desídia dels governants, anem perdent un llençol a cada bugada.

Comentaris

Anònim ha dit…
Diuen que hi ha perill que caigui l'edifici del costat, Què en saps Oscar?
Oscar Ramírez ha dit…
Vaig llegir-ho a la premsa. No és gens rar, si toquen estructures com la de l'Hostal del Sol poden danyar les del costat. Ja s'ho trobaran.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS