07 d’agost 2013La filosofia sufí, que aposta per l’espiritualitat lliure i esdevé un autèntic sincretisme, sempre m’ha apassionat i fa anys que la segueixo, llegeixo i intento aplicar en molts aspectes de la meva vida. Aquesta filosofia planteja un problema. És el següent:

Com aconseguiries treure viu a un conill que està dins d’una ampolla de vidre sense trencar l’ampolla ni danyar al conill?

La pregunta permet estar pensant molta estona i al final ningú troba la resposta: el conill ja està fora. Dit d’una altra manera, no hi ha hagut en cap moment problema. Així de senzill. 

Però ni tan sols el propi sincretisme, que aplega i concilia diferents doctrines, té solució a algunes preguntes que t’has de formular en moments puntuals quan toca prendre decisions molt i molt importants, fins i tot vitals per al teu esperit. 

Hi ha un cert punt, un moment que sempre arriba, on això et succeeix. Per més que analitzis els pros i contres de la situació, no avances. Estancat al mig del camí i ple de dubtes i indecisions, el conill torna a ser dintre de l’ampolla i aquest cop te’l mires amb atenció. Ara, el conill no està fora.

2 Responses so far.

  1. Som indecisos davant la incapacitat de trobar la resposta correcta, i sovint no ens adonem que de resposta només n'hi ha una: la que prenem. Les altres no són ni més correctes ni més incorrectes; simplement no existeixen.

  2. Molt bona reflexió Jesús. Però encara veig el conill dintre de l'ampolla jeje

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -