DEL MOT A LA IMATGE, DE LA IMATGE AL GEST



Una de les feines més feixugues cada dia quan publico aquí, és aconseguir una imatge que acompanyi el text que he escrit. No em serveix qualsevol foto, busco al meu arxiu i després de remenar i tenir alguns dubtes, acabo triant. Però avui us parlaré d’un exercici més complicat encara. 

Enguany, al dinar de Nadal que ha fet l'editorial Silva (en la que col·laboro fa anys), ha estat una foto amb text, una poesia visual. La Yolanda Díaz, informàtica i artista, ha tingut a les seves mans la responsabilitat de la creació. El Manolo Rivera, director de Silva, va fer una tria de quatre textos meus i ella, la Yolanda, en va triar un. I en base al text escollit, va fer la foto corresponent. Aquest exercici d’enginyeria artística ha estat, vist el resultat final, un exitàs. 

La imatge que acompanya aquest text (que podeu ampliar clicant sobre ella) és el resultat final. La Yolanda va escollir el text “Espiadimonis” i la foto està feta a la Part Alta de Tarragona, al carrer Sana Anna. La instantània és realment poètica en la seva essència però a més, la Yolanda ha incorporat al paisatge original diversos elements que donen encara més música i dansa a l’obra. Rostres i siluetes, gestualitat i la cadència del moviment o la immobilitat plena de vida.  

Si la poesia és música i les imatges tenen el seu so, la Yolanda ha fet la partitura perfecta. Jo intento, tan sols, convertir els moments en paraules. Ella ha posat la música als mots i ha donat ales a l’espiadimonis. 

Tot plegat, art i delicadesa.  

PD: Tot és ple de casualitats. Aquí també hi són. La Yolanda no ho sabia però va triar un carrer molt especial per a mi. Un dia us en parlaré. 

Comentaris

cantireta ha dit…
El carrer que esmentes també em té el cor robat. M'agradaria tornar-hi, poc a poc.

Quin espiadimonis més bonic!
Pere Sans ha dit…
La foto i el text lliguen, sense més. Quina bona comprensió entre autora i autor.
Marta Guivernau ha dit…
La teva poesia i la de la fotografia en fan una de sola, es compenetren, s'estimen l'una a l'altra. La meva enhorabona a la Yolanda per la foto. I a tu, què vols que et digui?
Roger S ha dit…
Figures eròtiques per un escrit igual. Ui ui ui... ui ui ui
Anònim ha dit…
Que maco!
Unknown ha dit…
Oscar, ha estat una gran experiència. A través dels teus versos he pogut descobrir altres mons, observant entre les ales de l'espiadimonis.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS