17 de gener 2016Amb aquesta frase de Winston Churchill resumeixo una conversa, en format de cafè, amb la psicòloga que us comentava fa uns dies i que em proposava constel·lar – em proposa encara- en un exercici que permetria intercanviar vivències o experiències. Hem parlat de la necessitat humana que hauríem de tenir tots per aconseguir la pau interior amb nosaltres i amb els altres. 

De la conversa interior que podem tenir amb nosaltres mateixos en surten moltes conclusions que ajuden a viure. En ocasions, per viure cal que ignorem a moltes persones si volem ser feliços. Aprenent a viure també aprenem a no fer cas dels actes, paraules o sentiments que ens poden maldar. Sempre hi ha al nostre entorn un seguit de persones que ens turmenten i perjudiquen amb les seves actituds i els seus judicis, gent que ens pot intoxicar i fer trontollar el nostre benestar. Per tant, tot aquell o tot allò que ens restin energia cal que sigui ignorat.

No podem permetre que res ens allunyi de nosaltres mateixos o que ens desequilibri la balança emocional. Foragitar les emocions doloroses vol dir viure amb emocions sanes i que ens permeten créixer.

Si ens exigim a nosaltres mateixos en excés, quan treballem, estudiem o fem altres accions del dia a dia, alimentem només mals sentiments. Hem de ser generosos amb nosaltres mateixos i saber que sempre cal que algú ens complementi. No hem de deixar marxar a les persones que, en algun moment o en molts instants, fan bonic el nostre món o pensem que el poden fer. Patir, aguantar i sacrificar la vida no ens fa millors. Cercar un confident proper i demanar-li suport ens permet evolucionar. 

A les conclusions hi sumo dues frases finals. 

Allò que ens pertorba no són els fets que ens envolten sinó el que pensem sobre ells.  (Epítet)

A vegades no necessitem una ment brillant que ens parli, sinó un cor pacient que ens escolti. (desconegut)

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -