DIARI DE SICILIA (QUARTA PART)

Les vacances s'esgoten i tot arriba al seu final. De fet no serà un final, serà un civediamo dopo. Els darrers dies, com us deia a la darrera entrega d'aquest diari, he estat pescant i veient nous paisatges. Pel que fa a la pesca, una trentena d'eriçons i un quilo de caragols de mar a part d'una trentena de fotos submarines. Si parlo dels paisatges, Castelmola em ve al cap constantment. Dalt de la muntanya, al costat de Taormina, arribes a un poble petit, tot de pedra, amb carrers estrets i nets, plens de botigues amb un encant particular. Hi ha el Bar Turrisi, un establiment on els símbols fàl·lics prenen forma de got, copa, penja-robes, tirador de porta, seient o joc d'escacs. Es barreja l'erotisme amb el classicisme perquè tot té una pila d'anys i, com en època grega, els homes també accedeixen a aquest espai ple de membres virils. Un lloc diferent que s'ha de visitar. Les vistes des de Castelmola, sense paraules. El mar al fons, edificis medievals a la teva esquena i el vent suau que t'acompanya a tot arreu i que, en ple mes d'agost, es converteix en el millor company de viatge. Aquesta nit es celebra Ferragosto. Aquesta és una celebració que aplega, en aquest cas a la platja del villagio on tornem a estar, famílies senceres i amics. Es fa carn a la brassa, cadascú porta alguna cosa i entre tots es fa el sopar. La musica i els focs artificials que contrasten amb les fogueres dels grups aplegats a la platja, posen la dosi de màgia a la jornada. Així m'ho han explicat i així espero que sigui aquesta nit i matinada. Aquest dijous toca tornar a casa. Toca dir adéu a quinze dies de vacances i repòs absolut, a quinze dies de convivència entre una gent, la siciliana, que et dona tot el que té i només et demana sinceritat a canvi. Sé que, com deia abans, no serà pas un adéu. Els grans viatges son sempre un punt i a part. Quan torni podré penjar algunes de les moltissimes fotos que he fet (més de 500) i llavors podreu entendre, en imatges, tot això que us he intentat explicar els darrers dies. Ens veiem a casa!

Comentaris

Anònim ha dit…
Oscar m'agrada veure que heu agafat uns quilets per que aixins podrem compartir mides, ja que naltros hem estat uns dies al paìs Basc i tambè hem fet feina, o sigui menjar i beure, estava tot tant bò, que no et podies resistir.
Si voleu portar-nos un souvenir, al millor no lo heu pensat, però jo et faig el suggeriment dels eriçons (garotes) que ens has fet dentetes i suposo que deu haver-hi en pot o conserva, a veure ese detall si el tenim.
Ens veiem aviat i si pot esser amb eriçons molt millor.
g! ha dit…
Esplèndid, tinc moltes ganes de gaudir de les fotografies.

Per cert, un quilet de cargols de mar no està pas malament eh? :-)

a disfrutar!
Anònim ha dit…
Salut Comendatore,

Avui he llegit tot el diari de Sicilia i realment m'he sentit molt identificat amb les coses que expliques. Em recorden la nostra escapada a l'Alguer, a l'illa italiana de Sardenya.
T'animo a fer una pàgina web amb totes les sensacions, imatges, colors, paraules...

Deixo un enllaç a la pàgina de l'Alguer per si algú s'anima a venir per la festa major de Sant Miquel (29 de setembre)
http://www.asemit.com/alguer.htm

Ens veiem dijous, comendatore
Mon ha dit…
ep! Oscar com va per Sicilia? ja veig que força be, quina enveja!
apa que vagi be i ja tornaras no?
isadora ha dit…
estimat oscar
el teu diari de vacances es una passada
com ens veurem aviat comprobare los de les bermudes i pantalons
petons
Oscar Ramírez ha dit…
Hola a tots / totes

MARIBEL: No he portat cap pot ni llauna d'eriçons tot i que, comparant els quilos en maletes abans de marxar i els quilos al tornar, hem augmentat 20 quilets. Els eriçons menjats recent pescats són un menjar únic i això de portar-los envassats, no em va. En tot cas, he aprés com agafar-los i en quines zones i crec que, als llocs on anem amb tu i el Pitu, se'n poden trobar. Com a minim pescarem cargols de mar. Visca el País Vasc i ull amb la gota!!!
G!: D'aquí a pocs dies penjaré una selecció de fotos perquè n'he portat més de 700.
JARDINER: Les illes tenen moltes similituts i, l'Alguer com Sicilia, són racons únics. Veure i viure envoltat de pobles banyats per la mar, no té preu. A sobre, als municipis de muntanya hi ha el paisatge més desconegut i, de fons, també el mar.
MÓN: Tot s'acaba i justament avui s'han acabat les meves vacances a Sicilia. He portat regals o records per a tots i també per a tu. Tinc un parell de fotos que et faré arribar demà que són molt bones i que he fet,no és broma, pensant en tu i en el teu blog.
ISADORA: Parles com si ens coneguessim i això m'agrada pel fet de no recordar com ens vam conèixer. Pots donar-me més pistes?

Gràcies a tots pels vostres comentaris!!.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA