NOVA ENQUESTA: AMB QUI ENS AGERMANEM?

Que bonica és l'amistat, la convivència, el diàleg, el bon rotllo i, sobretot, l'agermanament d'una ciutat amb altres ciutats. Que boniques son aquestes trobades entre les ciutats agermanades on els polítics de torn d'un lloc viatgen fins l'altra lloc amb l'excusa d'enfortir encara més els lligams entre els dos indrets i amb tot pagat els dies que dura la estada. I que bonic es veure que s'hi apunten més persones vinculades a l'Ajuntament del govern de torn i la delegació de la ciutat que viatja a l'altra ciutat acaba sent com una excursió de la Inserso perquè sempre s'omplen com a mínim dos autocars. Tarragona ciutat està agermanada amb sis ciutats europees: Staffort (Anglaterra), L'Alguer i Pompeia (Itàlia), Avinyó i Orleans (França) i Klagenfurt (Àustria). I a mi, que m'encanta la convivència i l'amistat, em preocupa que fa uns quants anys que no ens agermanem amb altres ciutats i això comporta que el polític de torn acabi veient les sis ciutats en un sol mandat i després s'avorreixi. Si us plau, tarragonins, companys d'altres municipis propers, solucionem el tema. Demanem a l'Ajuntament de Tarragona un nou agermanament amb una altra ciutat del món. Jo, humilment, he pensat en unes quantes opcions, ciutats que pels vincles que tenen amb Tarragona, podrien ser germanes amb Tàrraco. Us demano, senzillament, que en trieu una i em comprometo a escriure una carta amb el resultat de les votacions a l'Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, tot demanant-li que respecti la decisió de la majoria i inicii les gestions. Quina penseu que ha de ser la nova ciutat agermanada amb Tarragona? Teniu la enquesta a la part de dalt, a la dreta.
Les propostes son Solentiname, a Nicaragua, sempre que es nomeni Ambaixador a l'Àngel Juárez perquè coneix el terreny a fons. Brasil per acompanyar a alguns dels empresaris del sector de la comunicació que ja frueixen d'aquest país. Reus per aconseguir deixar les picabaralles de campanar a un costat i per deixar de tocar-nos els nassos els uns als altres. Flix per ser la fabrica de delegats de la Generalitat (consulteu on han nascut els que tenim ara i hi comprovareu). Babia (Lleó) perquè hi ha molts polítics que estan sempre "en Babia" i d'aquesta manera el viatge ens surt més baratet. I per últim, el peatge de l'AP-7 al seu pas per Tarragona i per ser l'indret de la ciutat que rep més visites i que té menys popularitat. Vinga, voteu!

Comentaris

g! ha dit…
Jo no sóc de tarragona però tinc un "lligam" amb Reus, aixi que com a futur patrimoni mundial de la Unesco hi poso el peatge de l'AP7, un clàssic i punt de parada obligatoria i macedònia de cultures per gaudir-ne un ratet.

:-)
Doncs jo diria amb Reus, no m'acaba d'agradar el sentiment anti reusect i anti-tarragoní existent.

Ara be, les samarretes de reus is not Tarragona penso que no ajuden gaire.

Salutacions
Oscar Ramírez ha dit…
Molt bo G això del Patrimoni de la Unesco. Podriem menjar-nos la mona tots junts davant del peatge.
Capità, tens tota la raó. Alguns simbols i frases, formes de pensar no potencien les bones relacions entre els dos municipis.
Anònim ha dit…
Doncs jo crec que el millor es Babia, d'aquesta manera li pots proposar al Pep Fèlix que inviti alguns dels seus companys de partit del l'increible Reus i de Cambrils. Jo penso que allí es trobarien como Pedro por su casa.
Anònim ha dit…
Suggeriment:
referent a les teves vacances i al teu diari, que em sembla prou encertat i visualment agradable, m'agradaria que expliquis als teus lectors alguna cosa prou curiosa com el lleguatge gestual que tenen els sicilians. Personalment és un dels records més curiosos que m'emporto d'aquella illa, bé aixó i el "megasupershoping", gegege!
merci
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim: Tens molta raó. El panorama de Reus i de Cambrils parla per si sol. Pescado fresco ! que diria aquell venedor de peix del poblat de l'Asterix. A Cambrils més que en babia, sembla que estiguin al país de les meravelles. I tan que queda per fer i ells que es pensen que son un referent en tot!.

MAR: jo crec que la persona més indicada per a gestualitzar les paraules dels sicilians (perquè els imita a la perfecció) és la meva dona o sigui, tu. Quan vulguis, fem els dibuixos o les fotos amb tu fent els gestos i els penjem al blog. N'estic convencut que molta gent ho voldrà conèixer. Pilota al teu terrat ! Ah! se siente!
Gerard Castells ha dit…
jo m'agermanaria amb la discoteca BCM de Magaluf o amb la mítica Titos de Palma. És per fer unes visites on el jovent s'animés a venir-
Oscar Ramírez ha dit…
Bona idea. Llàstima que, per la meva edat, no sapiga de quines discos parles. Si ho arribo a saber, les poso com a opció. Una abraçada Gerard!
Mon ha dit…
el peatge de la AP7 amb la cua per pujar al Dragon Khann a Port Aventura...potser?
Anònim ha dit…
Hola!!!!

US proposo un nou poble per agemanarnar-vos: LA Granada del Penedès. Ciudad sin Ley para algunos. Destí fantàstic per la gent que li agrada l'aventura: tan et poden fotre la cartera, com una cara de osties com quedar-te amb una mà davant i l'altra darrere i la policia que no té collons d'afrontar-se a una família que té tot el poble acollonit. Quan els pagesos se'ls infli massa els collons ja faran anar la seva llei pel dret i ben fet que faran!!!!

Bé, ja sabeu el que toca si voleu que l'alacade de Tarragona tingui un destí per passar peripècies, aventures i risc... cap a la Granada falta gent!!!

Montse
Oscar Ramírez ha dit…
Món, ben retobat món! Si, la teva idea és més que bona. I que el Dragon Khan acabi al patrimoni de Tàrraco. Potser llavors sabren que és fer vacances diferents!
Montse: Em parles d'un cas que va sortir per les televisions espanyoles. Com sempre, un poble apareix als telenoticies només per coses dolentes. Jo, senzillament, te'l regalo. De lladres, ja en tenim prous a la provincia de Tarragona.
Unknown ha dit…
Proposo també San Sebastián de los Reyes, per motius obvis i dels quals fa temps que no se'n parla als media...
Oscar Ramírez ha dit…
jajaja, Tondo, molt bona. Home, si, ens podriem agermanar amb ells. El material sortiria més econòmic perquè fas un cartell de poble agermanat, el fotocopies i ja està. Hi enviem d'ambaixadors als de la empresa que va fer el logo de TGN.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS