QUATRE LLIBRES I UN LINK

Us havia comentat que a Sicília em vaig comprar cinc llibres i quatre d'ells sobre una temàtica que toco sovint en aquest blog, la màfia. L'autor dels quatre llibres és el periodista Angelo Vecchio. Treballa al "Giornale di Sicilia" i colabora en altres mitjans. Vecchio és llicenciat en Ciències Polítiques a Palermo i autor de molts llibres. No tots estan dedicats a la historia de la màfia siciliana però si una gran part d'ells. Jo he comprat, a un preu molt econòmic, els llibres "Totò Riina. La caduta dei Corleonesi", "Stragi di Mafia", "L'ultimo Re dei Corleonesi" i "Storia illustrata della Mafia". Feu clic sobre la foto per ampliar-la i veure les portades. Crec que son obres escrites en un italià molt entenedor. Ara estic llegint la primera i quan acabi ja intentaré fer-ne un resum. Per cert, el cinquè llibre que em vaig comprar es diu "Il linguaggio dei gesti in Sicília" i, com indica el seu nom, ens permet saber que volen dir els sicilians cada cop que gesticulen. Molt sovint, els habitants d'aquesta illa parlen únicament amb gestos i per tant cal entendre a fons aquest llenguatge. I ara, per acabar, us comento la incorporació d'un nou link a l'apartat dels blogs que recomano. L'autora és la Pati i el blog es diu VIP. Crec que és un espai molt personal que l'autora comparteix sense pors ni temors, un racó particular del mon propi d'una persona que, amb sensibilitat, ens recorda sentiments i emocions que potser hem viscut o encara hem de conèixer. M'agrada aquest blog i per això el sumo a la llista.

Comentaris

Anònim ha dit…
En tens molts d'aquests llibres de la màfia?
Oscar Ramírez ha dit…
En tinc uns quants. Basicament els que s'han anat publicant a Espanya i els que he comprat ara a Itàlia. En total, una trentena però, dins la temàtica de la màfia, molt variats.
Anònim ha dit…
¿Tu saps si es cert que hi ha un lloc on la gent homanatja a algun dels jutjes o alguna cosa semblant?
Oscar Ramírez ha dit…
Jo sé que hi ha un monument a l'autopista que porta de Palermo a Capaci, just en el punt on van fer esclatar la macrobomba que va matar al jutge Falcone. Cada dia hi van moltes persones a fer-hi la visita i posar-hi rams de flors. Per altra part, a la casa on vivia Falcone, hi ha un arbre molt gros on, d'ençà de la seva mort, la gent hi penja a les branques missatges en contra la màfia i la violencia i a favor de la pau. Recentment n'han fet un llibre que recull els milers i milers de missatges penjats els darrers anys. Crec que l'autora és la germana del jutge Borsellino. I cada any a Palermo i altres ciutats de Sicília es fan manifestacions, concentracions i minuts de silenci per recordar els dos jutges i les altres victimes de la Cosa Nostra i la màfia siciliana.
Anònim ha dit…
Hola, cercant per la web he trovat la teva pàgina i he descobert que hi ha qualque aficionat més a la màfia. Jo també llegeixo llibres de màfia i miro pelis. Ara he acabat de llegir "Da cosa nasce Cosa", llibre molt recomanable, i ara començaré "Trent´anni di mafia" del conegut Saverio Lodato. Ens podriem recomanar llibres d´aquesta tematica i parlar-ne.

Salutacions.
Carles
Oscar Ramírez ha dit…
Hola Carles. M'agrada trobar gent que comparteix un tema tan interessant com el de la màfia. El llibre que em comentes que has llegit ja el tinc però el segon no em sona. Quan acabis de llegir-lo, diga'm com és. Jo seguiré publicant sobre el tema. Al seguent post que faci sobre el tema i, si vols, recorda'm que et digui quins llibres i pel·lícules tinc sobre el tema. Potser hi ha forma de fer intercanvis. Moltes gràcies.
Anònim ha dit…
Em faria molta il.lusió conèixer la teva llista de llibres sobre la màfia. Avui he vist una peli italiana "Pizza Connection", encara que tracta ben poc sobre l´esmentat tema. També voldria deixar un enllaç a una pàgina que s´ocupa dels afers de la màfia i l´antimàfia i on es poden seguir les notícies referides a elles http://www.antimafiaduemila.com/index.php

Salutacions.
Carles
Oscar Ramírez ha dit…
Hola de nou Carles.
Com veig que el tema interessa a moltes persones (ja havia rebut abans diversos correus) em comprometo a penjar, quan torni de Vilafranca on ara soc de festa major, a penjar un post amb el llistat de llibres i pel·lícules que tinc sobre aquesta materia. Serà el diumenge a la tarda o, com a màxim, el dilluns al matí. Gràcies per participar.
Anònim ha dit…
Hola de nou, pot ser vares publicar la llista dels llibres de màfia en algun altre lloc però no l´he pogut veure. La podries publicar de nou? Gràcies
Carles

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS