TV3, TARD I MALAMENT COM SEMPRE

Un cop més TV3. Un cop més, la nostra. Un cop més, la última. Ja tenen raó aquells que diuen que la vida son cicles que es repeteixen. Ho dic per la forma d'informar que té la televisió de Catalunya quan hi ha un esdeveniment important o d'última hora. En aquest cas faig referència a la mort del futbolista del Sevilla, Antonio Puerta. Primer ho ha dit, un cop més i com sempre, Telecinco. Desprès ho hem vist per Internet i més tard ja ho comentava Televisión Española y Antena 3. Molt més tard, un cop més i com sempre, TV3 donava la informació de la mort (ja confirmada a tot arreu) tot dient que "segons algunes fonts el jugador havia mort". Tard i amb molts dubtes, amb una informació sense contrastar al cent per cent quan les altres televisions ja en feien reportatges. I a sobre, una informació mal donada i de refiló perquè no ha arribat als quaranta segons. Un lector d'aquest blog em comentava el mateix en aquest post i afegia una pregunta que, com la resta de missatge, comparteixo: Que hagués succeït si el jugador mort és del Barça? Ja tindríem tall d'emissió als tres canals autonòmics i un especial amb debat i taula rodona fins la nit. Tard, malament i amb desgana. No és la primera vegada que succeeix això. El dia dels atacats de l'11S a Estats Units, totes les televisions parlaven del moment real de la tragèdia. Telecinco la primera i TV3 la última i parlant de l'esfondrament de la primera torre bessona quan la segona ja havia caigut feia molts minuts. Quan el papa Joan Pau II era agonitzant i tothom deia que ja era mort, TV3 feia pel·lícules de l'Oest mentre les altres televisions eren connectades en directe a Roma. No s'entén, senyors, no s'entén. No soc capaç de comprendre com una televisió amb els anys d'experiència que se li suposen pot funcionar tan malament. Per a mi, mai ha estat "la meva" però al pas que van, acabaran sent "la de ningú". Que s'ho facin mirar.

Comentaris

pati ha dit…
Ayer tuve noción de la noticia. Lo vi en TVE Internacional. Me quedé helada, Oscar. Ver los ojos de ese "chaval" en un claro ataque cardíaco, ver cómo sus colegas intentaban que no se mordiese la lengua... no tengo palabras! Lo tengo grabado en la mente y créeme si te digo que perdurará mucho tiempo ahí.

Leyendo tu post, me he enterado de su muerte.
Estoy contigo en lo referente a TV3 pero lo indigno no es cuándo, sino cómo... ciertas cosas se deberían evitar.

Un saludo, Oscar.
Oscar Ramírez ha dit…
Es verdad. Hay cosas que se pueden evitar pero en el fondo lo que me mas molesta, como periodista, es el derecho que crean algunos medios de comunicación para informar solo de aquello que ellos consideran esencial o importante. Un saludo Pati!
Oscar Ramírez ha dit…
US PENJO AQUÍ EL POST QUE M'HA ENVIAT ABANS UNA PERIODISTA TOT PARLANT DEL TEMA DE TV3.

PERIODISTA DE TV3 DIJO...
aprofito aquest bloc per donar una opinió sobre TV3. Si vostè publica algun article sobre aquest tema agrairia fiques aquest post que en tot cas seria el lloc que correspondria.
4.30 de la trada, és dona la lamentablñe noticia d'aquest jugador del Sevilla que finalment s'ha mort. TV5 amb dos presentadors bastant impresentables donen la noticia i fan el que poden, TV1 connexió amb els seveis informatius i donen la informació d'una manera correcta, 3/24 arriben a la secció d'esports i encara no tenen confirmat la mort, exactament el periodista diu "segons ens diuen etc etc", però el desgabell arriba amb TV3 que no diu res en absolut que fan un programa en directa i no tenen ni els sants pebrots de fer una connexió amb el serveis informatius, només una reflexió El Club hagués fet igual si el jugador hagues estat del Barça?. Sencillament lamentable, srs directors de tv3 tenen dues obcions una dedicar-se a la cria del conill o bé planta enciams , tant una com l'altre de ben segur la faran millor que no pas portar aquesta televisió, que segons vostès és la nostra.
gracies
Anònim ha dit…
No entenc massa que la mort d'un futbolista - un accident laboral ? - hagi de tallar la programació habitual. Evidentment és un fet lamentable i tot condol és poc, però n'hi ha per tant ?. No es voler fer un espectacle, incrementant la morbositat, presentant no sé quantes vegades les mateixes imatges, les mateixes camilles i entrevistant a gent que en el fons no té res a dir ? . La veritat és que no ho sé.

Evidentment TV-3 va informar malament i a destemps. Fem una altra pregunta: si el jugador fos del Barça, quin tractament hauria donat Tele Galícia, TeleMadrid o Canal 9. No tinc mala intenció, però la proximitat no hi té res a veure ?
Oscar Ramírez ha dit…
No es tracta de tallar la emissió ni de fer cap programa especial. Es tracta de demanar un tracte igualitari i per tant, reitero, cal informar de tot allò que passa al món i sempre prima allò que és més proper. No passa cada dia, per sort, que un futbolista tan jove caigui desmaiat en un camp de futbol i acabi mort. El darrer capítol va tenir lloc ara fa més de 30 anys amb un futbolista també del Sevilla que va morir al mig del camp. Aquí el fet és, senzillament, el d'informar de fets importants. Mira't a fons el telenoticies d'ahir i compara quantes noticies eren, per proximitat, més importants que la de la mort d'aquest noi. Cal recordar que Tv3 va dedicar minuts i minuts a la mort de Rocio Jurado? Que passa? Com és la Rocio Jurado (persona que ha avançat la seva mort amb la seva mala vida) es mereix més?
Aquí el debat és ben senzill. És un futbolista i s'ha mort i això és molt trist. I TV3 ho ha fet molt malament. Ahir mateix vaig consultar la resta de televisions autonòmiques espanyoles (hi ha un enllaç amb totes en aquest blog) i vaig veure quina informació es donava a cadascuna d'elles. Totes van obrir el seu informatiu parlant de tres temes: el foc a grècia, ETA i la mort d'Antonio Puerta. TV3 va parlar del tema en la secció d'esports. Un cop més, trist com "la de ningú". Gràcies per col.laborar en aquest blog amb la teva opinió.
JG ha dit…
A mi m'indigna que TV3 arribi sempre tard a la notícia, això simplement denota falta d'organització i eficiència informativa. També he de dir que crec que l'eficiència dels mitjans de comunicació que tenim a Catalunya va bastant assimilada als de la nostra pròpia administració, bastant poc acurada i poc eficient.
Ara bé, vull exposar que jo trobo més preocupant que durant uns dos o tres dies surti com a notícia destacada als Telenotícies de TV3 un tauró que sortosament va quedar desviat a les platges de Tarragona (i la possible falta de cura per part dels que el van rescatar), mentre hi ha notícies molt més importants per donar a la capital tarragonina (com per exemple, els alts índexs de contaminació que s'emeten...).
Evidentment, trobo que falta, com dieu, més eficiència a l'hora d'emetre les notícies, però també falta molta més qualitat en els continguts.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS