PACO CANDEL HA CANVIAT D'AIRES

Ens ha deixat un dels grans, una persona que desprenia simpatia i tendresa, proximitat i senzillesa. Ha canviat d'aires el creador de l'assaig "Els altres catalans" , un document que no va deixar ningú indiferent, que va impactar a tots els cors i que encara es ven i es llegeix. Paco Candel va ser sempre una persona estimada per la gran majoria. Tothom el recordarà per la seva obra, quasi una seixantena de llibres, pel fet d'haver estat, l'any 1977, el segon senador que va treure més vots a tot l'Estat, el peix petit que es menjava el gran oceà i aquells mars on poc hi havia navegat. El seu compromís social i la seva tasca com a periodista mai seran oblidades per ningú. Candel va ser sempre una persona feble per la malaltia i forta per l'esperit i les seves conviccions. He recuperat del Youtube una de les últimes entrevistes que se li van fer i us recomano dos articles que m'han agradat molt. Son aquest i aquest altre. Han mort un home, han trencat un paisatge. Aquest va ser el primer llibre que vaig llegir d'ell. Quan estudiava a l'Escola d'Art de Reus, la Biblioteca era farcida de llibres d'ell i el meu cap era ple de ganes de devorar-los. Pert sort, vaig caure en la temptació.




Comentaris

En aquest cas, el mort si que era bona gent.
Oscar Ramírez ha dit…
Josep Maria, diguem que els altres no tenien aquest "saber estar" ni la tolerància d'en Candel. Tens raó, era bona gent.
Mon ha dit…
Quan de temps el recordarem? o perdrem rapidament la memoria? malgrat tot ens queda la seva obra...
Anònim ha dit…
La coerència d'en Ramírez: "Mor algú famós i resulta que tot és un drama i un trauma perquè ens ha deixat una gran figura de la literatura, teatre, cinema o qualsevol altre disciplina cultural. Però jo sempre faig memòria de les persones famoses que ens deixen perquè sóc una persona que no oblida".

Parlant d'en Candel? No, no, no siguis agoserat... parlava d'en Fernán Gómez, Cela i Umbral.

Que la memória no ens faci incultes!
mossèn ha dit…
intentarem coneixe'l ... llàstima que sigui arran de la seva mort !!! ... salut
Jesús M. Tibau ha dit…
Un home compromès com n'hi han pocs. Fan falta molts Pacos Candels en aquesta societat nostra.
Oscar Ramírez ha dit…
Ei Mossèn, com va la paternitat?
A veure anònim, et donaré una segona oportunitat perquè entenguis el missatge anterior i aquest. No s´hi val a barrejar les dues coses i menys a intentar faltar el respecte perquè et poses en evidència tu solet en un espai, aquest, on la gent opina i mai perd les formes, el teu habitat natural. Una cosa és no oblidar els shows que alguns han protagonitzat i una altra cosa és parlar bé d´una persona a la qual mai l´he vist fer el ridícul. Si ho vols entendre, bé, i si no ho vols entedre, també. Torno a ser elegant i no et despenjo el missatge perquè ja portes dues relliscades en públic i la gent que em coneix s´ho deu passar pipa llegint les teves conclusions que no toquen. Per cert, avui sóc fora vila. Quin temps fa a Cambrils?
Jobove - Reus ha dit…
tinc un gran record del llibre "els altres catalans", era un bon home molt implicat amb la gent obrera de Barcelona

salutacions
Oscar Ramírez ha dit…
Crec que és un llibre que va marcar un abans i un després, que encara esdevé referència.
Anònim ha dit…
Doncs no sé pas on falta al respecte l'anterior Anònim, Oscar.
Oscar Ramírez ha dit…
Docs mira, jo crec que el falta per un motiu.

Si enlloc de començar dient "la coerència d'en Ramírez" dius una altra cosa que soni menys agresiva, tot va molt millor. Perquè dient-ho així es nota que fa temps que em llegeixes i no sóc del agrat cosa que, per altra banda i suposo que ho comprens, no em preocupa en absolut. És senzillament això, l'encapçalament del comentari que et posa en evidencia.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS