UNA DEMOSTRACIÓ MÉS DE LES MALES ARTS

Del que ara us explicaré, al meu poble en diuen "cornut i pagar el beure". Els veïns del Molí de la Torre, un dels barris més coneguts de Cambrils, van manifestar-se el passat 6 d'octubre per a reivindicar més seguretat ciutadana. Aquella mateixa setmana s'havien produït dos robatoris a dos habitatges d'aquest barri que, sovint, és un dels punts de mira dels atracadors. Ja sabeu, t'entren a casa hi siguis o hagis marxat, t'amenacen a tu i tota la teva família, et roben el que poden i et deixen amb el trauma, difícil de superar, mentre esperes que arribin els cossos de seguretat. Home, un ja no espera que el govern cambrilenc aporti solucions al problema perquè, com tots els governs d'esquerres, les veuen passar i s'escuden en la futura arribada dels Mossos d'Esquadra mentre no lluiten pel replegament de les altres forces de seguretat ni amplien la plantilla de la Polícia Local o, si la amplien, ningú ho nota. He analitzat les dades d'una enquesta que elabora l'Associació de Veïns dels Ametllers, zona inclosa dins de Vilafortuny, on visco, i veïna del Molí de la Torre. No tinc informació privilegiada perquè la enquesta és pública a la seva web. Quan parlen de seguretat i pregunten a la gent sobre si se sent segura a casa, quasi un 70 per cent dels veïns diuen que si senten molt poc o gens mentre un 13 per cent si sent una mica. La opció "si, em sento segur" ningú l'ha respòs. Aquestes dades evidencien el que pensen els ciutadans i contrasten amb l'actuació dels polítics. Explico tot això per argumentar el que realment és notícia i per tant torno a parlar de la manifestació dels veïns del Molí de la Torre. L'Ajuntament de Cambrils ha decidit sancionar l'entitat veïnal que convocava l'acte per penjar una pancarta en un fanal que hi ha a la entrada de la seva urbanització. La multa, de 200 euros, s'aplica perquè hi ha una Ordenança Convivència Ciutadana que regula qualsevol forma de publicitat, anunci o propaganda.
Lògicament els veïns de la zona i d'altres parts de Cambrils ja han començat a dir la seva al xat de la edició digital de la Revista Cambrils, mitjà de referència a la població i el primer en publicar aquesta escandalosa noticia. Els adjectius dedicats al tripartit de Cambrils ja se'ls podeu pensar: injust, indignant, prepotent, amb Franco no passava, el drets a les llibertats d'expressió, mal govern, no us votaré més i fins a una quarantena de missatges plens de critiques cap al tripartit cambrilenc. A mi em sembla que l'equip de govern cambrilenc ha perdut els pocs papers que li quedaven. A cada bugada, perden un llençol. A cada decisió, crispen la majoria. T'entren a casa posant en perill la teva família, surts al carrer a reclamar solucions i el teu Ajuntament et doblega amb una multa que té més la pinta de ser el segon atracament que el compliment de cap ordenança. Com a periodista no he vist mai res igual. Mai, treballant a la televisió, la ràdio o com a corresponsal d'un diari estatal he hagut de redactar una informació tan surrealista com aquesta i us puc dir que he hagut d'explicar autentiques bajanades però mai d'aquesta dimensió. Crec que l'Alcalde de Cambrils té únicament dues vies per sortir-se'n d'aquesta: demanar disculpes públicament a tots els veïns del Molí de la Torre i cessar la Regidora de Protecció Ciutadana, impulsora i defensora de la sanció. Potser fent això i com estem a principis del mandat podrà salvar part del que ha perdut que, en el cas de PSC, i així s'ha demostrat en l'afer del regidor que finalment va perdre amenaçant d'anar al Tribunal Celestial si així succeïa, son senzillament, vots. Si a les pròximes eleccions no el voten a aquest barri, ja sabrà per què.
Per cert: l'últim mes i mig s'han produït, que se sapiga, mitja dotzena de robatoris a la zona de Vilafortuny. Espero que la Regidora no torni a dir, com fa poc al Diari de Tarragona, que es tracta de casos aïllats. Si ho diu potser haurem de pensar que el cas aïllat és el seu. Mireu-vos tots els enlláços i, si teniu temps i ganes, els comentaris de les notícies de la Revista Cambrils.

Comentaris

Anònim ha dit…
Acabo de llegir alguns dels comentaris de la gent a aquesta revista que deies i em sembla tot molt llogic perquè el que ha fet l'ajuntament de Cambrils és un abus sense precedents. No cal que et digui que comparteixo tot lo que dius.
Mon ha dit…
quina vergonya! com pot ser? despres quan vinguin eleccions que vagin a demanar el vot aquests veins...
Anònim ha dit…
Es verdad. Lo que hace este gobierno de Cambrils no pasaba con Franco ni con Primo de Rivera. Solo puede pasar con un gobierno de izquierdas. Yo tambien quiero que dimitan los dos tanto el alcalde como la concejaa de seguridad.
Anònim ha dit…
Sóc de Badalona i he llegit la notícia i tot allò que diuen els veïns cambrilencs. Estic amb ells perquè considero que és una amenaça contra els drets i les llibertats.
Anònim ha dit…
comparteixo les pors i em solidaritzo totalment en la demanda de més efectius i de més activitat policial, però per reclamar un dret no pots violentar-ne un altre.
per això si entra algú que no va armat a casa teua i enmig de la raonable por i el susto li fums un tret, pots acabar engarjolat i haver-lo d'indemnitzar (i això cap, CAP, partit polític ho ha volgut canviar mai)

per mi no és un problema de dretes o esquerres, això als municipis no es "nota", difícilment si es nota als governs de l'estat....

la llastima és que en aquest país, quan alguna cosa no ens agrada la solució que apliquem sempre és la mateixa. tallar carreteres o montar manifestacions.
en part és normal per què si enlloc d'això es va a donar sang com van fer uns treballadors en contra del tancament de la seua empresa, la repercusió és zero...però per l'altra banda, m'extranya que no hi hagi cap altre métode que el veinatge pugui fer anar, m'extranya que no hi hagi cap advocada o cap militant de cap partit que no tingui alguna idea menys "erosionadora" políticament parlant i més efectiva...

no sé... lo de la delicuència és un escàndol a tot arreu, però montar merders no garantitza res...només la foto, llastima que cada vegada més el que ens interessa és això.

Ricardo Santiago
Anònim ha dit…
Que verguenza que las izquierdas y ademas de pueblo, con todo el respeto, represalien de esta manera a los vecinos. Que dimita el alcalde y el responsable de la seguridad. Es lo que deberian hacer pero como les gusta el sillón donde cada mes les cae gratis el dinero no lo van a hacer. Son ustedes la verguenza de sus ciudadanos-
Oscar,

Que serveixi aquest comentari per agraïr-te la teva intervenció al Saló dels Penjats.

Ets tot un senyor.

Moltes gràcies, de veritat.
Oscar Ramírez ha dit…
Veig que, de moment, estem tots d'acord o tenim opincions semblants. Ricardo, comparteixo molt el que dius però crec que, en casos com aquests, els veïns cal que surtin a manifestar-se. Ja se sap que els polítics, indepentment del color, fan promeses i no compleixen. I ho dic per experiència periodistica en el món veïnal. El problema ja no és si els veïns surten al carrer o no. El problema rau en certes actituts, com la dels qui governen a Cambrils, que es pensen que son el Sheriff de la vila i no és així. No es pot multar a gent que reclama drets.
Joan Carles. De res. Crec que hi ha un limit i hi ha gent que l'ha passat molt malgrat els companys dels Penjats que, últimament, estan bastant despenjats a nivell informatiu, no hi facin res. Ens parlem.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS