ISRAEL KAMAKAWIWO'OLE



Tots tenim alguna cançó que, per un o altre motiu, ens agrada escoltar però no escoltem perquè ens porta records estranys i ens toca molt la fibra o ens fa plorar.  A mi em passa amb la música d'aquest cantant hawaià que tot i el seu nom llarg, Israel Kamakawiwo'ole, va ser conegut mundialment com a "Iz"

Era una persona amb molta sensibilitat, se li nota a les cançons, que va fer moltes obres benefiques i que va ser estimat pel seu poble per la senzillesa, proximitat i simpatia. L'IZ va néixer l'any 1959 i sempre va patir problemes d'obesitat arribant a pesar 340 quilos. El 1997, amb 38 anys, va morir per problemes respiratoris derivats del seu pes. Al seu comiat, que es va fer a les aigues hawaianes on es van llençar les seves cendres, hi van assistir més de 10.000 persones. 

IZ és avui en dia la principal figura representativa del Hawai i tot seguit us deixo amb el vídeo que el va dur a la fama i que es va fer de nou amb les imatges del seu comiat que us comentava. Mireu-lo amb calma. Espero que us agradi. Jo, avui la torno a escoltar després de molt temps sense fer-ho.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA