ENHORABONA SINDICATS!



La imatge de personatges disposats a l’enfrontament i coartant la llibertat d’altres persones, viscuda en primera persona aquest mati en l’intent d’anar dels barris de Ponent al centre de la ciutat, m’ha fet recordar les èpoques de Franco. I no exagero. 

Perquè impedir als treballadors arribar a les seves fàbriques, empreses o a les oficines, col·lapsar les entrades de la ciutat cremant pneumàtics i ocupant els carrers assentant-se al terra, coarta les llibertats i el dret a treballar que tenim tots aquells que hem decidit que avui sigui un dia més a les nostres vides i no pas una jornada de descans per als alliberats sindicals i els quatre arreplegats que els segueixen. 

Hi ha qui pensa, i sóc un d’ells, que ara toca produir i també protestar però que té clar que les demandes s’han de fer a les administracions i no al carrer on únicament es perjudica als treballadors. El fracàs de les vagues generals que convoquen fa anys els sindicats majoritaris és tant gran que han de recórrer a aquestes brutes tàctiques de negar-te que vagis tu a la feina.

Si no arribes al teu lloc de treball per la seva culpa, et paguen ells el dia que et trauran de la nòmina? 

Però el pitjor del cas, i aquí puc generar polèmica, és que als accessos ocupats pels sindicalistes i alliberats hi havia la presencia dels Mossos d’Esquadra que, lluny de facilitar-nos l’accés als nostres llocs de feina, desviaven al trànsit. Un es pregunta perquè els Mossos reparteixen estopa contra els estudiants quan es manifesten o a persones innocents que són al lloc dels fets i perquè no dissolen, amb les mesures que calgui, els piquets coaccionadors i els grups d’impresentables que bloquegen accessos a fàbriques, carreteres i rotondes. 

De la vaga d’avui en quedarà, com sempre, la foto de la manifestació que recorrerà els centres de la ciutats i on a primera fila sempre s’hi posen els líders sindicals i tots aquells personatges que viuen de sortir en aquestes fotos. Darrera d’ells hi haurà tots els qui es fan la foto ells mateixos per a penjar-la al facebook, donant a la manifestació el mateix rol social que una calçotada o una barbacoa al mas amb els amics. El tercer grup de participants el formen totes aquelles persones que creuen que sortir al carrer a protestar contra les retallades i el govern serveix d’alguna cosa. I a aquests cal respectar-los. No comparteixo, ni  de lluny, el seu pensament però el dret a la manifestació ha d’existir. Com altres drets, per exemple el d’anar a treballar lliurement o quedar-se a casa però sense tocar les pilotes o els nassos als altres. 

De fet, de la vaga d’avui també en quedarà una altra cosa. La presencia dels pneumàtics que aquest matí han cremat els sindicalistes, alliberats i la resta d’arreplegats amb ganes de marxa a les carreters i rotondes. Perquè quan han marxat del llocs on els havien cremat, i ja sabem que han marxat per anar a esmorzar i no pas per a coses més útils, els pneumàtics s’han quedat arraconats a la mateixa carretera. 

Qui els retirarà de la carretera? Personal de manteniment de la xarxa viària que paguem tots nosaltres, els mateixos que aquest matí volíem anar a treballar en pau i hem recordat imatges en blanc i negre on uns imposaven i prohibien i els altres patien les coaccions. Enhorabona sindicats!

Comentaris

Oliva ha dit…
TU PERDERAS "ELS CALERS",ELLS,ELS ALLIBERATS,NI CINC CENTIMS.....AIXO D'ESTAR SUBVENCIONATS ES UNA "BICOCA". ELS CREURE EL DIA QUE VISQUIN DELS SEUS AFILIATS.
Oscar Ramírez ha dit…
Completament d'acord Oliva. Mentre visquin de subvencions no hi ha res a fer. I nosaltres a seguir treballant si ells ens deixen. Gràcies pel comentari.
Anònim ha dit…

Jo vaig trucar a la passada vaga a UGT tarragona per dir que no estava bé tancar tota una ciutat (hi poden haver necessitats d'avis, malalts... milcoses per entrar a la ciutat) i la telefonista em va contestar literalment: El dia de huelga podemos hacer todo lo que nos de la gana. (i no continuo la resta de conversa pq em semblava que estava al segle passat)
Val a dir que no sé qui és aquesta suposada senyora però d'educació un zero a l'esquerra, re prepotencia un 10 i em pregunto.... necessita una telefonista un UGT petit com Tgna?
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, el problema és justament aquest, que confonen el dia de vaga amb el dia de les imposicions on tot es pot fer perquè són sindicats. Busquen provocar i la foto de la mani de la tarda. I als demes que ens donin pel sac. Pur egoisme i prepotència. I no, els sindicats no necessiten cap telefonista però ja veus, així gasten els diners de les subvencions que reben i paguem tots. Així i amb els sous dels seus liders.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS