METÀFORA METAFÍSICA I ESPIRITUAL



La filosofia sufí, que aposta per l’espiritualitat lliure i esdevé un autèntic sincretisme, sempre m’ha apassionat i fa anys que la segueixo, llegeixo i intento aplicar en molts aspectes de la meva vida. Aquesta filosofia planteja un problema. És el següent:

Com aconseguiries treure viu a un conill que està dins d’una ampolla de vidre sense trencar l’ampolla ni danyar al conill?

La pregunta permet estar pensant molta estona i al final ningú troba la resposta: el conill ja està fora. Dit d’una altra manera, no hi ha hagut en cap moment problema. Així de senzill. 

Però ni tan sols el propi sincretisme, que aplega i concilia diferents doctrines, té solució a algunes preguntes que t’has de formular en moments puntuals quan toca prendre decisions molt i molt importants, fins i tot vitals per al teu esperit. 

Hi ha un cert punt, un moment que sempre arriba, on això et succeeix. Per més que analitzis els pros i contres de la situació, no avances. Estancat al mig del camí i ple de dubtes i indecisions, el conill torna a ser dintre de l’ampolla i aquest cop te’l mires amb atenció. Ara, el conill no està fora.

Comentaris

Jesús M. Tibau ha dit…
Som indecisos davant la incapacitat de trobar la resposta correcta, i sovint no ens adonem que de resposta només n'hi ha una: la que prenem. Les altres no són ni més correctes ni més incorrectes; simplement no existeixen.
Oscar Ramírez ha dit…
Molt bona reflexió Jesús. Però encara veig el conill dintre de l'ampolla jeje

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS