AL LINDO PERRITO Y LA MUÑECA CHOCHONA

Vull fer una petita aportació al voltant del món de les fires que arriben, plenes d'atraccions, als barris i festes majors de tots els pobles del món. Em refereixo a les fires de sempre on hi ha la Noria, els "autos de choque", la tómbola o les casetes on pots disparar amb una escopeta de balins a les boles que mai cauen o als escuradents que mai es trenquen. Recordo les sensacions que notava de petit quan m'hi portaven i les contrasto amb les emocions que em donen ara aquestes fires. Tots tenim un nen petit dins nostre i els pares porten als fills a la fira amb la excusa que el nen s'ho passi bé però son també els pares els qui acaben jugant, com a nens, a moltes de les atraccions. Fins aquí tot bé però ara faig la reflexió derivada de la indignació que vaig tenir ahir quan vaig anar a la fira d'atraccions de Vilafranca del Penedès. Llençar quatre dards per rebentar un globus val quatre euros. Disparar cinc balins amb la escopeta costa cinc euros. Una cursa amb els camells o cavalls que es mouen quan fas caure un pilota de goma en un forat et suposa una despesa de dos euros per 50 segons d'emoció. 25 sobres a la tómbola on toca un premi cada mitja hora val 10 euros. Pujar a una atracció on vas tancat en una gàbia i et sacsen d'una punta a l'altra perquè surtis pàl·lid en només dos minuts et suposa quatre euros més. Sincerament, els firaires es passen quatre pobles amb aquests preus abusius que els pares han de pagar obligats per fer feliços als seus nens. No hi ha remei, no pots negar-li al teu fill un dret que tu has tingut de petit o, simplement, no et negues tu aquest plaer perquè per alguna cosa has anat a la fira. Al final marxes del recinte o descampat on hi ha les atraccions amb un peluix que tothom porta i amb la sensació que t'han pres el pel i que ja no ets tan bon tirador de dards ni genet de camells com abans, fa uns anys enrere. Ara les emocions de petit es transformen en indignació de gran. Coses que passen.

Comentaris

Anònim ha dit…
Tienes mucha razón con lo de los precios y la comparación de lo que se pagaba antes en una atracción y lo que se paga ahora. No hay limites para arruinar a la gente. Ya sabemos que ellos, los feriantes, pagan sus impuestos a los ayuntamientos donde se desplazan pero de ahí a atracar a los ciudadanos hay mucho abismo. En el fondo, el mundo es una barraca de feria.
Oscar Ramírez ha dit…
Pues en esa barraca hay gente muy rica que gana los peluches y mucha gente muy pobre que paga los balines. Lo cierto es que para mi son precios muy abusivos. Disparar cinco balines con la escopeta no puede costar 850 pesetas porque antes cinco balines valian 300. Y es solo un ejemplo porque, con el redondeo del euro y la cara dura de algunos, los precios se han triplicado.
Anònim ha dit…
Surt més barato portar els nens al Port Aventura que a una fira d'estes i os ho dic perque jo lo faig amb les meves dues nenes. Al Port Aventura les atraccions de fira valen un o dos euros com a molt.
Anònim ha dit…
En Madrid los precios son aún más caros que lo que se comentaba en esta notícia. Allí cuando llevas a tus hijos a la feria, te sale más caro que una entrada para el Port Aventura. Son unos rufianes.
Oscar Ramírez ha dit…
Això si que és cert Sandra. Si pujes els nens a totes les atraccions i el teu home dispara dards, balins i pilotes a totes les barraques, millor que no els hi porteu i els hi compreu un peluix a la botiga de joguines de la cantonada.
Juan Antonio: Lo mismo te digo. O ahorras todo el año para cuando llegue la feria ambulante o te veo comprando un peluche en una tienda y diciendole a los niños que este año no hay barracas. Otra solución es comprarse una diana electronica de estas baratas y jugar en la terraza o el comedor de casa.