24 de setembre 2007

S'ha mort un amic de fa molts anys. Ha marxat un contertulià tolerant i clar en les seves idees. Ens diu adéu un amant del Nàstic de Tarragona. Ens deixa un polític que va agafar una regidoria complexa però amb bones intencions per cercar solucions, una persona dedicada a la seva ciutat i sempre dialogant, preparada per escoltar. S'ha mort el Josep Lluís Navarro, Cap de Projecció Exterior del Port de Tarragona i Tinent d'Alcalde d'Urbanisme de l'Ajuntament de Tarragona. El seu cor ha dit prou i ens ha apagat els nostres. Una persona no mereix morir tan jove i nosaltres no ens mereixem quedar-nos orfes de la seva presència. Avui és un d'aquells dies en que les hores passen lentes, els records arriben ràpids i la emoció t'envaeix de la mateixa manera que la ràbia i la incomprensió. Aquests cicles de vida tallats de cop, d'arrel, no els entendré mai. Recordaré al Josep Lluís per la seva amabilitat quan l'entrevistava per a fer reportatges a la televisió, per la seva tolerància quan participava a les tertúlies del Nàstic a Onda Rambla i, sobretot, pels moments viscuts a peu de carrer, quan ens trobàvem a qualsevol lloc de Tarragona per parlar de qualsevol tema però sempre amb calma i amb un "ens veiem" al marxar. Josep Lluís: ens veiem, cuida't.
PETITA CRÒNICA D'AQUESTA TARDA: He anat amb la meva dona a la capella ardent instal·lada al Saló de Plens de l'Ajuntament de Tarragona. S'ha obert passades les nou, una hora més tard del previst perquè primer ha calgut atendre, per protocol, els representants del Port, Consell Comarcal, Diputació, amics més propers i a tota la seva familia a qui l'Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha oficiat una petita missa a la mateixa capella ardent. No sé quanta gent particular hi havia a la Plaça de la Font esperant per dir-li el darrer adéu al Josep Lluís però us puc assegurar que passava de les 1.500 persones quan jo he marxat i la gent encara seguia arribant. La capella era com ell, senzilla, sense guarniments especials. Una creu, dos canelobres i les seves despulles al mig del Saló de Plens. Quan es mor una bona persona es nota en l'ambient format per les altres persones que recorden bons moments viscuts amb ella, el silenci mentre s'avança a la cua, les llagrimes compartides i inevitables. Avui ha quedat clara la estima que la ciutat li tenia al Josep Lluís. Tarragona el plora i mai l'oblidarà.

16 Responses so far.

 1. Anònim says:

  M'havien dit que s'havia mort el senyor Navarro i he mirat per internet i he trobat només aquesta informació del seu web. Jo treballo al port de Tarragona i el coneixia. Era una gran persona, simpatica i entregada i oberta a tots els treballadors. Estic molt trist. Gracies per parlar sobre ell, sempre el tindrem al nostre cor.

  Jesús - treballador APT

 2. Anònim says:

  Ens vam coneixer encara més en la darrera etaà meva a Onda Rambla quan dirigia la tertulia del Nàstic. Una persona de tarannà serio, sempre en el seu lloc, amable educat sensible i amb aquella paraula que vols escoltar. Malauradament, avui em d'encaicar aquesta noticia. Et quedes, parat, sense paraules, la seva imatge et ve present en tot moment, l'última conversa, en definitiva, no et pots creure el que estas escoltant.
  "Josep Lluís, gracies pels bons moments que m'has donat i també per més d'un bon consell. Sempre et portaré en el meu record"

 3. Anònim says:

  La vida és molt dura i cruel. Ho veus quan es moren persones com el Josep Lluís. No s'ho mereixia per edat ni per valua personal. Em sento molt trista.

 4. Unknown says:

  Sempre és dolorosa la mort. Ni que no comparteixi la seva gestió en l'afer de la festa de la guàrdia civil al port vull deixar constància de què la mort -aquesta dama encadenada que ens està esperant- sempre és injusta.

  Descansi en pau i molts ànims als qui el vau conèixer i l'estimàveu.

 5. descansi en pau i el meu condol per familiars i amics.

 6. Una gran pèrdua per Tarragona. Jo el coneixia des de que jo anava a l'escola, ja que ell donava classes a la Salle Torreforta. Descansi en pau, Navarro.

 7. Anònim says:

  Los periodistas teneis la suerte de encontrar las palabras justas. Lo que has escrito es lo que pensamos la gran mayoria. Que descanse en paz el señor Navarro.

  Manuel - Torreforta

 8. des de Reus us acompanyem amb el sentiment

  salutacions i el condol a la familia

 9. Octavi says:

  Era una bellíssima persona. Em sap molt de greu. Descansi en pau.

 10. Anònim says:

  Hola Oscar,
  Els que van treballar a Onda Rambla, ahir van perdre dos antics companys, al Josep Lluís Navarro(tertulià)i al Siscu Garrido(comercial).
  Tots dos han estat importants per a Tarragona, cadascú en la seva vessant, han deixat la seva empenta a la ciutat, al Josep Lluís, a banda de moltes activitats i aficions, se li recordarà per intentar arreglar aquest maleït POUM, i al Sisco Garrido per la seva cançó "IMPERIAL TARRACO".
  Que descansin en pau tots dos, i una abraçada molt forta per a les seves famílies.

 11. Anònim says:

  Ara he arribat de l'Ajuntament, de la capella ardent del senyor Navarro. M'ha impressionat molt. El ploraré molt de temps i no el podre olvidar mai per tot el que ha fet per mi i per la ciutat en general.

 12. Et felicito pel teu escrit amic.
  Els que el vam conèixer, no l'oblidarem mai.

  Una abraçada.

 13. Anònim says:

  Ja descansa en pau però, i demà que farem sense ell. Costarà molts dies oblidar la seva presencia o segurament mai podrem oblidar-la. Quina pena de perdua.

 14. Gràcies a tots per col·laborar en aquest post i donar el vostre parer. Aquesta vegada no era un port per obrir debats, era una aportació personal que en volia conèixer moltes altres. Gràcies de nou.

 15. Mon says:

  se que arribo tard..pero vagi el meu condol a familiars i amics, extensiu a Tarragona la nostra, la que tant s'estimava

 16. Moltes gràcies Mon.

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -