12 de juliol 2012El quadre es diu "La luz" i és obra d'Isabel Guerra, pintora i monja amb unes qualitats artístiques monumentals. Actualment viu a Saragossa, al convent cistercenc de Santa Lucía. Si us plau, mireu amb atenció la seva obra (clic aquí) i quedareu meravellats. Però anem al detall. Sobre el quadre...

Mirada absent tot i l'atenció en unes pàgines que mira i no veu. Llum rica en una cambra pobre a primer cop d'ull, senzilla, poc atabalada pels detalls. Una calaixera en un racó que guarda, segurament, records en forma de carta escrita a mà i bona lletra. Un tamboret que fa de taula per llegir i menjar, pel nodriment del cos i l'ànima. Una cadireta més humil que cómoda. I el detall principal, la finestra. Un espai ple de llum per on passa el dia que allarga les hores, l'espera de qui sap qué o de qui. I les ombres que decoren les parets i les paraules que ella pensa i no diu, que llegeix i es guarda. 

Sense presses ni ganes de girar full, sense el temps a l'esquena ni les hores al cap, sense cap més motiu que seguir observant fulls d'un llibre que, qui ho sap, potser és un vell diari tret de la calaixera que serveix per nodrir el dia i xuclar la llum fins que les ombres acabin de pintar tota l'estança.

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -