LES DUES CARES DE RÚSSIA



Un bon amic meu ha tornat fa pocs dies de Rússia on ha pogut comprovar les diferències socials existents. A les grans ciutats es noten més perquè hi ha gent molt rica i molta gent molt pobre. Això no passa a les ciutat menys habitades a nuclis més petits. Allí tots són pobres, directament. 

La imatge de Moscou que obre aquest escrit, amb els gratacels conquerint el cel i mostrant riquesa i poder, és antagònica de la realitat que viu la gran majoria de la població i que s’evidencia en aquesta altra imatge. Vladimir Putin intenta vendre a la resta del món un país fals, una imatge fictícia i allunyada. Menteix un cop més perquè sap viure d’esquena a la població sense patir cap dolor. Ell viu com un ric i no pensa com els pobres que es moren de gana i fred cada dia. 


Les dues Rússies existeixen com em comentava el meu amic que ha tornat del paisatge cruel on tot és misèria. El problema, em deia, és que no interessa mostrar la cara amarga i s’evita al preu que sigui. A Moscou, ser periodista i crític amb el règim es tradueix en dur penjada l’etiqueta de cadàver. Qui parla malament de Putin i el seu govern, és home mort.  

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA