EL PATIMENT DELS TRIPARTITS FETS PER TRONS

La situació generada al darrer Ple de l'Ajuntament de Reus m'ha alegrat el dia perquè m'he fet un fart de riure. Resulta que la sessió va durar quatre hores i la meitat d'aquestes hores, dues, van estar dedicades al debat obert per les sis mocions que presentava la Coordinadora Reusenca Independent La CORI. El seu portaveu, cap de llista i únic regidor (de moment) va lluitar fins el final per entrar al Consell d'Administració de la empresa Innova, societat municipal que té representació de tots els partits polítics menys del que lidera l'Ariel Santamaria. CiU i PP van votar a favor d'aquesta proposta i la sorpresa va arribar quan un dels socis de govern del tripartit, Iniciativa per Catalunya, va optar per l'abstenció enlloc de votar a favor. Molt sort va tenir l'Alcalde de Reus al guanyar la votació per prohibir la entrada de Santamaria a Innova perquè faltaven dos regidors de la oposició i va vèncer per la mínima. Particularment en faig una lectura ben clara sobre aquesta situació. El tripartit de Reus comença a partir-se i l'Alcalde, sempre trist i gris, haurà de fer molts esforços si vol tirar endavant aquest mandat sense problemes. I el problema rau justament en la obsessió que tenen les esquerres de fer pacte tots solets per deixar al centre , la dreta i els partits independents a la oposició. Els importa ben poc si aquestes formacions porten un programa electoral similar al seu. El fet es editar el tripartit passi el que passi. I llavors passen coses com aquestes, que el pacte de govern és tan mínim que si un dels socis divergeix se'n van els acords a prendre pel sac i tothom tremola. Va passar un fet similar a Cambrils el dia que es va fer el primer ple d'aquesta legislatura, fa pocs dies. El tripartit cambrilenc, format per un PSC que ha crescut, Esquerra que ha perdut vots i Iniciativa que ha perdut encara més vots i un regidor, s'ha reeditat per trons, per decret llei. I el pacte és tan justet que si un dels regidors de l'equip de govern es posa malalt l'alcalde ja tremola. Al primer ple del mandat es va veure ben clar. La sessió havia d'aprovar l'insultant augment de sous que s'ha aplicat el tripartit i el caramel que han donat a la oposició, un sou fixe de mil euros al mes, per tapar-los la boca. Tothom estava preparat per iniciar la sessió i es va produir un silenci de dos minuts, sense moviments i moltes suors de l'Alcalde, perquè faltaven dos regidors del govern i si començava el ple ja perdien per un vot (9 del govern i 10 de la oposició) el primer punt que era justament el dels sous. La oposició va pecar d'ingènua i no va dir res. Van arribar els dos que faltaven i tot el que s'havia d'aprovar, es va aprovar. És la ridiculesa de fer tripartit per trons sense pensar amb els altres. És la part més dolenta de la democràcia. Els perdedors a les urnes acaben governant però com a mínim pateixen.

Comentaris

A l'alcalde de Reus em sembla que veure l'Ariel Santamaria al Plenari li fa agafar mal de panxa :-) i lo d'ICV no se com anomenar-ho, fent aquestes jugades acabaran per desaparèixer.
Oscar Ramírez ha dit…
Ja va dir, fa pocs dies en una entrevista al Diari de Tarragona, que la CORI l'incomoda. I el dia de les eleccions, a Canal Reus TV, va haver d'admetre que la CORI era l'únic partit que havia augmentat el nombre de vots. Però el que més li molesta és que li diguin que és l'Alcalde de la ciutat més juantxi de Catalunya. Son coses que passen.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS