AMB "C" DE CODI I "S" DE SERIÓS

El Codi Deontològic no és un fil dental per netejar-se les dents. Ho dic per si algú del sector no se'n havia assabentat i especialment llegint la contraportada del diari Aquí d'ahir dimarts. El Saló dels Penjats publica íntegrament el text en qüestió, escrit pel periodista Josep Escaño. He de dir que em sembla perfecte, tan a nivell de redacció com de contingut. Escaño denuncia el que cal anomenar, parlant clar, com a prohibició al dret a la informació. Pel que ell explica al seu article, cert equip de govern de cert Ajuntament d'un municipi de la Costa Daurada que comença per C i acaba per S, ha decidit negar certa informació, aquella més conflictiva, al mitjà on treballa. Les formes de vetar són variades: no convocar, convocar a un hora diferent, convocar a un lloc diferent, convocar a la mateixa hora a dos llocs diferents dos grups de periodistes per informar parcialment i moltes altres. El cas és que, amb un o altre sistema, aquest periodista denuncia que el seu mitjà està vetat en aquest ajuntament. Em pregunto si és el mateix equip de govern del mateix Ajuntament que obté, de forma fosca i gens transparent, informacions enviades des d'un gabinet de premsa als mitjans de comunicació per acabar denunciant, qui sap què, tot ensenyant aquesta informació que ha obtingut, sense permís i gràcies al servilisme dels mitjans municipals que ha fet seus.
És el mateix equip de govern que posa querelles invisibles perquè sap que les perd totes o perquè té molt més informació a amagar que no pas a ensenyar?
És el mateix equip de govern del mateix Ajuntament que manté uns mitjans, pel seu propi interès tot i pagar-los tot el poble, que informen d'allò que surt d'Alcaldia o del Gabinet de Comunicació?. No ho sé però en tot cas, siguin d'on siguin aquests mitjans públics, em faig dues preguntes: Els seus responsables poden sortir al carrer a cobrir actes amb la cara ben alta o els cau de vergonya? Saben els seus responsables que quan els ciutadans expulsin del govern als qui ara hi són, ells també passaran a ser història?. Molt aviat el Col·legi de Periodistes i també el Sindicat de Periodistes de Catalunya, molt més contundent quan parla i actua, diran la seva sobre aquest tema. Llavors caldrà baixar el cap i moure'l sense parar, com el d'aquests peluixos que van amb piles i canten en xinès. Llavors caldrà admetre el "mea culpa" o continuar pel mateix camí fins que la vaca deixi de mamar. De moment, avui es avui però, en periodisme, el carpe diem no serveix de res. Els responsables del Gabinet de Premsa o Comunicació d'aquest equip de govern d'aquest ajuntament que comença per C i acaba per S, un consell: llegiu-vos el Codi Deontològic i fotocopieu-lo als qui us paguen perquè se'l mirin i comencin a baixar el cap ara que encara tenen temps de no fer-se mal a les cervicals. Com sé que aquest blog se'l llegeixen alguns equips de govern d'alguns ajuntaments o els "ojeadores" que envien, us estalvio feina i aquí teniu el Codi Deontològic.
Per acabar, us penjo un mapa de la Costa Daurada a veure si, entre tots, esbrinem de quin municipi es tracta. I aviso que, com aquí sóc el moderador, no admetre segons quins comentaris (aviso para navegantes).

Comentaris

Anònim ha dit…
Molt bo l'article, les reflexions i les veritats cantades, a la cara.
Anònim ha dit…
señoor ramirez, bostè juanyarà hel pullitcer. Hen çap tan descrhiure hel catàla
Anònim ha dit…
Què t'han fet la gent de Castelldefels?
Anònim ha dit…
fa temps que penso que ens cal un col.lectiu que vagi despullant les coses.
un grup de gent que de manera organitzada, transparent, clara i totalment anònima, vagi publicant el que va passant per casa nostra.

i això que no s'entengui com un "au, aboquem-hi tot el fem", no...no vaig per aquí.
vaig pel costat de que qui tingui informació verídica la comparteixi....

què tal fer una mena de blog així?

és que saps què, començo a estar cansat de que allò que tots sabem no acabi sortint, que només funcioni sotto voce....

el problema és que serem capaços de ser justos?
de despullar-ho tot, fins i tot la feina que fa gent que apreciem?

...seguim en contacte

ricardo santiago
rsblog@hotmail.com
VENT DE DALT ha dit…
Hola, em dic Josep i faig un programa de ràdio a una emissora municipal de les Terres de l' Ebre.
Un dels continguts del meu programa pretén treure a la llum els molts blocaires que hi ha a la xarxa amb temes força interessants. Cada un dels blocaires que passa pel programa ens recomana un o dos blocs mes , de manera que
s ‘estableix una cadena .
El teu m’ha vingut recomanat per la pàgina blog de http://jmtibau.blogspot.com/ i és per això que em poso en contacte amb tu per si podíem quedar un dia per , o be en directe o be enregistrant-ho prèviament , parlar del teu bloc... com vas conèixer aquest mon, perquè decideixes escriure ,sobre que escrius, perquè o fas i alguna cosa mes.

El meu telèfon es el 977 71 92 21 o 639 53 09 52 i el meu correu electrònic laplanaradio@santabarbara.cat. Si o prefereixes envia’m un número de telèfon per a que et truqui jo.

Espero la teua resposta i m' agradaria contar amb la teua col·laboració

Agraït

Josep Roig
Oscar Ramírez ha dit…
Un periodista: moltes gràcies pel comentari.
Anònim 1: Si el seu nom comemça per D o R, malament. Aquí no hi caben els DeteRioats mentals.
Anònimn 2: A mi, Castelldefels m'encanta i no sé perquè dius això.
Ricardo. estic amb tu. Qui tingui alguna cosa a vomitar, que le vomiti però amb noms i cognoms. El tema de fer un blog és impossible perquè hi ha massa cagats en aquest món.
LA PLANA: Ja he apuntat el teu telèfon. Et truco demà. ok?

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS