GRÀCIES PER MANTENIR LES TRADICIONS

El Nadal és a la cantonada i ahir diumenge es va produir un fet molt agradable per tots aquells que hem estat i seguim defensant un nadal nostre, català i amb els elements de casa. L'Associació de Veïns "Els Ametllers" de Vilafortuny, a Cambrils, va organitzar la festa del Caga Tió que és un dels actes més tradicionals quan arriba el Nadal a Catalunya. Aquesta entitat, creada recentment i amb una activitat molt alta, va portar dos patges dels Reis d'Orient que van anar convidant tots els nens i els pares dalt d'un cotxe que va passar per tots els carrers de l'urbanització. Més tard, els patges van rebre les cartes dels nens i llavors es va fer el Caga Tió per acabar l'acte amb una degustació de fideus rossos per a tots els assistents a l'acte. Crec que, en uns temps on tot s'importa dels Estats Units i el Pare Noel guanya terreny als Reis mentre els botiguers avancen el Nadal guarnint els seus aparadors dos mesos abans de les dates i els ajuntaments posen les llums al mateix temps, cal aplaudir aquesta iniciativa. I nosaltres encara l'hem d'aplaudir més perquè per alguna cosa hem creat el BACA, aquesta associació de blogs que aposta per un nadal català. Per això crec que l'Associació de Veïns "Els Ametllers" es mereix un deu o, encara més, una matricula d'honor. La foto que acompanya aquest post és del Tió que han creat els propis membres de la junta de l'entitat que representa, encara no ho havia dit, l'urbanització on visc. Us poso un enllaç amb el blog de l'associació on hi veureu altres fotos i un vídeo de la festa del Caga Tió amb una animadora molt especial, la meva dona, la Mar. Aprofito per dir-vos a tots: MOLT BON NADAL. Aquí hi ha l'enllaç.

Comentaris

Jobove - Reus ha dit…
bones festes als dos i molt bona iniciativa
Unknown ha dit…
M'agrada sentir aquestes coses de Vilafortuny, indret amb el qual hi estic molt vinculat. I dic indret doncs Vilafortuny -com saps- existia molt abans de que algú s'inventés la paraula "urbanització".

No res, bones festes.

Malgrat vaig una mica al ralentí i no tinc gaire esma per posar-me a endreçar la columna dreta del meu blog una abraçada a tots els de la Baca: molt bona iniciativa!

A veure si m'hi afegeixo abans de que passin el nadal :-) jejejje

Salut!
Oscar Ramírez ha dit…
Gràcies pep i bones festes també. Tondo, bones festes i tranquil, poc a poc, vas fent la feina endarrerida. Si t'hi afegeixes, m'ho dius que així et linko.
mossèn ha dit…
Bones festes !!! ... salut
Oscar Ramírez ha dit…
Igualment Mossèn, bones festes i feliç 2008. Per cert, quan queda per l'esdeveniment?
Waipu Joan ha dit…
molt bones festes!
He seguit tot això del l'Asemit. Et felicito per la iniciativa del Premi Barra.
Oscar Ramírez ha dit…
Gràcies Waipu Joan. Molt bones 'estes a tu i tots els qui t'envolten. Que sigueu molt felicos.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS