31 de desembre 2007

Per als blogs que formen part del BACA (Blog Anti Christmas Americà), avui és un dia molt especial perquè surt als carrers un element molt important i molt nostre en aquestes festes, l'Home dels Nassos. Aquest personatge mitològic té tants nassos com dies li queden a l'any però només surt el 31 de desembre. La tradició deia al seu dia que l'Home dels Nassos tenia tants nassos com dies té l'any i els més petits sortien al carrer per trobar-se amb un home amb 365 nassos. Al final hem sabut que té únicament un nas, ben gros per cert, perquè quan surt al carrer només ens queda un dia per acabar l'any. La foto que acompanya aquest post és de l'Home dels Nassos de la ciutat de Tarragona, un dels indrets on la tradició s'ha continuat imposant malgrat altres elements nadalencs importats, cas del Pare Noel, intenten fer-se un lloc que no els correspon. Com és el darrer dia de l'any i, parlant de nassos, faré tres aportacions que em demana el cos. La primera és musical, per recordar-vos que el meu cantant preferit, en Franco Battiato, és el cantant amb el nas més gros de tot el planeta. De fet una vegada, parlant amb ell, li vaig dir tot decidit amb el risc que comportava: Franco, tienes tanta nariz como talento. I ell es va posar a riure una bona estona. La segona aportació és política i parla del poble on visc, Cambrils. S'han de tenir nassos per tancar l'any fent als cambrilencs un regal de reis tant amarg com el que han fet els qui governen, augmentant-se el sou i preveient recaptar el proper any uns 1,4 milions d'euros més que enguany en concepte de sancions i multes. I la tercera aportació és un desig. Espero que el 2008 tots tinguem els nassos que ens toquen per posar remei a alguns dels molts abusos que ens toca viure. Prou a la violència, als atemptats, al racisme, a les lluites pel poder a base de sang, de diferencies abismals entre els més rics i els més pobres, de discussions inútils que no porten enlloc, de discursos buits sense solucions que ens omplin, prou a la intolerància, als insults, als menyspreus... Posem-hi tots una mica de voluntat per fer aquest món on vivim una mica més rodó. Us desitjo a tots els qui em seguiu habitualment un molt bon any 2008.

12 Responses so far.

 1. bon nas per l'any que entra que és de traspàs i serà una mica "durillo"

 2. molt bon any 2008. Els waipueduca et desitgem el millor, ja que tot és possible, i mai es sap com pot arribar.
  L'home dels nassos... quant anys i el meu pare em portava a veure'l...

 3. Té la Mà Maria, esperem que sigui menys dur del que hauria de ser. En tot cas, qui hagia de traspassar, que traspassi, jejejeje.

  Waipu Joan: Molt bon any a tu i tots els del teu voltant. Tot seguirà sent possible!

 4. Avui és el dia de l'home dels nassos, perquè el dia de l'home de la cara (dura) ho és tot l'any, desgraciadament.

  Bona any nou (que no és nou, és vuit)

 5. zel says:

  Òscaaaar! Paso a dir-te bon any, bona feina, amor, vida, salut, tot el que desitgis que TOT ÉS POSSIBLE! Petonassos.

 6. llàstima! bona tradició però que no suporto a causa de la paramilitar banda musical que l'acompanya. En qualsevol cas bon any de lucidesa, resistència i alegria. Una abraçada.

 7. Anònim says:

  F
  elicitat

  tots la busquem
  Sense saber exactament que és
  ni si algun dia la trobarem


  alguns tenen el concepte
  de festes , fama i diners
  que jo trobo totalment incorrecte

  L'amor de qui estimem
  la calor dels amics
  arribar a on ens proposem

  El somriure de qui hem vist patir
  la innocència d'un nen petit
  feliços ens fa sentir

  els luxes només son una disfressa
  però per tindre una vida feliç
  hem de buscar la seva veritable bellesa

  rcm

 8. Anònim says:

  avui toca

  La ressaca, canya, o crua és un quadre de malestar general que pateix al despertar qui ha begut alcohol a l'excés, en el qual es manifesta: Ulls vermells Flatulencias extremadament Hediondas Mal de cap, el qual es produïx per: deshidratació de les meninges, dilatació dels gots sanguinis, disminució de la glucosa Sed intensa, que s'origina com una resposta del cos a la deshidratació causada per l'alcohol Dolor abdominal i muscular, el que es traduïx en sensació de debilitat. En alguns casos diarrea, originada per la ingesta excessiva d'alcohol que ocasiona que es perdin les vellosidades de l'intestí prim que impedeix que s'absorbeixin tots els líquids processats. En casos extrems es poden produir convulsions i fins i tot arribar al coma.

  rcm

 9. Company i companya, BON ANY!
  Una abraçada.

 10. mossèn says:

  esperem que el 2008 sigui millor per noltres que no pas per ells ... salut

 11. Gràcies a tots i totes per haver-me regalat la vostra presència i amistat. Que aquest 2008 us porti allò que desitgeu! Un petó a tots i totes, un petó molt gran!

 12. Avui, per motius que no puc explicar ara, intentaré respondre personalment a cadascun de vosaltres tot i que serà complicat. Perdoneu si no ho faig avui perquè ho faré demà.

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -