CRIATURES, LLEONS I CROMOS



El post d’avui és un complement als deures que he encarregat als alumnes que he tingut al curs sobre com posar en marxa un blog i dominar el Blogger, curs que ha anat molt bé i que confio que servirà per disposar a la xarxa, si tots els qui l’han obert el mantenen, de cinc o sis blogs més. 

No coneixia a cap dels alumnes però han estat tots de primera escoltant les explicacions, seguint les instruccions i obrint la seva pròpia bitàcola que anomenem blog.  

Em vaig comprometre a parlar del tema i ho faig sense cap problema. I vaig agafar el compromís de respondre una de les últimes preguntes que em van formular i no vaig respondre allí, a l’aula, per falta de temps. El tema, la pregunta que em feien, era: cinc secrets per mantenir viu un blog. I són aquests:

Alimentar a les criatures: intentar posar cada dia, com a molt cada dos dies, material i textos nous al teu blog. 

No passar desapercebut: Buscar titulars que cridin l’atenció: perquè esta demostrat que el primer que llegim és la capçalera del text i si aquesta no ven, segurament no llegiran el post. 

No donar de menjar als lleons:  abans de penjar un text, tenir clar que el vols posar i no despenjar mai cap text. I evitar publicar un text que despenges al cap de pocs minuts perquè Blogger, que és de Google, els sindica en dècimes de segon de manera que durant unes hores el text que has despenjat està operatiu si el busques a través de Google i es pot llegir o copiar. Més tard desapareix però hi ha unes hores en que queda sindicat als motors de recerda d'Internet.

Ets públic: tenir clar que com a blocaire, allò que llegiràs ho veurà tothom que entri al teu blog i per tant has de saber què poses tot i que no estiguis obligat a donar explicacions sobre el que pugis ja que es tracta d’un espai privat de continguts compartits. 

Canviar cromos: intentar que altres blocaires et llegeixin i llegir-los tu a ells. Crear una sinergia amb enllaços de manera que altres persones que entren a altres blogs puguin accedir al teu. 

Amb aquestes cinc normes pots arribar molt lluny com a blocaire i aconseguir que el teu espai sigui cada dia més visitat. Espero que els consells serveixin a tots els qui heu assistit al curs i gràcies per estar-hi.

Comentaris

Anònim ha dit…
PROFE EL CURS VA SER MOLT BO I VA SERVIR-NOS DE MOLT. JO HEM POSARE A FER EL BLOG AQUEST CAP DE SETMANA.

PAU
Oscar Ramírez ha dit…
Pau ha estat tot un plaer fer el curs i tenir-vos com alumnes. Ara apliqueu els consells. De fet alguns ja els varem tocar a classe. Parlem.
Anònim ha dit…
Ei que sóc la Laia!
Que va estar de primera el curs i va valdre molt la pena. Això del Google no ho sabia. A veure si fas una segona part que m'apunto.
Oscar Ramírez ha dit…
Hola Laia!

Us agraeixo que em digueu que us va servir el curs. La segona part es pot fer quan diguin els vostres professors. Això del Google té la seva lògica per això que explico de la sindicació. Saps que una companya vostra va penjar el text de prova al mig de la classe? Doncs fins a la tarda el text era visible als cercadors. Dura unes hores encara que el treguis del blog. Per això deia que és important no posar textos que no vulguis posar, perquè aguanten unes hores allí. A veure si fem la segona part del curs que en tinc ganes.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS