MENEHUNE KAUHANE


Els Menehune són unes criatures que viuen amagades als boscos frondosos i a les valls interiors de l'illa de Hawaii. Es diu que van ser els primers pobladors d'aquest indret i que són uns éssers de poca estatura, entre un pam i seixanta centímetres, que treballen de nit i saben fer de tot. Gaudeixen cantant, ballant o nedant i el seu menjar preferit són les bananes i el peix.

Fins abans d'ahir no coneixia l'existència dels Menehune. Els vaig descobrir després de veure una obra d'art d'una artista que comença a divulgar les seves creacions a través de Facebook. Utilitza el nom artístic de Kauhane i es nodreix de la mitologia hawaiana tot i que beu de moltes altres fonts i especialment dels seus aprenentatges més espirituals i personals. 

Rere la Kauhane com artista hi ha la persona, la Estefania MacGregor, que ha decidit mostrar-nos el seu art i aquest gest s'ha d'agrair sempre. Perquè el seu estil és del tot diferent als altres. Hi manen molt els símbols però aquests es combinen amb les figures humanes i amb els animals sovint immersos en el paisatge polinesi.

La Kauhane mostra al seu Facebook el procés de creació de les obres compartint primer el quadre a mitges, encara pendent de més pinzellades de l'autora, i ensenyant el resultat final. Les seves obres són a la venda en aquesta xarxa social a preus molt assequibles. 

Jo he adquirit una de les seves obres. Es diu "Unlock" i és un festival de colors, amb la tècnica del collage, i una frase central que em guardo i té molta importància per a mi aquestes dies i setmanes.

Dilluns la tindré col·locada al meu despatx de casa. Serà un plaer poder-la observar cada dia. Quan me la miri em vindrà al cap la Kauhane i ella em conduirà directament a Hawaii i aquestes illes em faran viatjar de nou als boscos on cercaré, qui sap quan els trobaré, als Menehune, els nans treballadors que canten. ballen i neden. 

Us recomano que descobriu l'obra de la Kauhane. Si no podeu per la xarxa de Facebook no us preocupeu. Em diuen que molt aviat hi haurà quadres seus a la botiga Showroom, al número 9 del carrer Unió de Tarragona. 

Les imatges que acompanyen aquest post són quadres d'ella. La primera pertany a l'obra anomenada "Menehune", la segona es diu "Indirah" i la tercera és la que he comprat jo, "Unlock",

Comentaris

Anònim ha dit…
Molt, molt bonic.
Et felicito per la tria.
Oscar Ramírez ha dit…
Moltes gràcies anònim

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA