TOT HA CANVIAT



L’any 2010 vaig començar a participar en un projecte artístic col·lectiu nascut a Girona. Demanaven a la gent que escrivís un text d’un màxim de cent paraules que havia de començar amb la frase “Et vaig veure al cafè...”. Un jurat popular va seleccionar els millors textos, una trentena en total, i aquests van ser publicats i distribuïts durant el festival que el col·lectiu organitzador porta a terme cada any. Es van presentar més de 500 textos i els dos que vaig escriure jo van ser escollits per a ser publicats. 


Posteriorment, els dos textos els he incorporat als meus llibres. La iniciativa nascuda a la Costa Brava s’ha mantingut en el temps i ara proposen, en aquesta edició, un nou text d’un màxim de cent paraules que comenci amb la frase “Tot ha canviat...”


La meva primera proposta, ja enviada, és aquesta:



TOT HA CANVIAT


Tot ha canviat en l’argument dels darrers temps. Ha deixat d’escriure per evitar justificar mots i ha mudat la pell, el cos i l’ànima al darrer full malversat per dues paraules ara perdudes inútilment: Amor Particular. Missatge breu mai entès com a esperança d’una estrofa molt més llarga anomenada certesa. 


S’ha abandonat al joc de la cadira que li permet, tan sols, el gest de bellugar les parpelles, ara instal·lades rere la finestra. I al sol que el cega vagament i sense pauses. Esdevé un moble més a les pròpies runes esmorteïdes a cop de fracàs, a la cambra de l’adéu.



La segona proposta que he presentat és la següent que comparteixo:



TOT HA CANVIAT


Tot ha canviat pel trapezista que intentà salvar la noia a punt de caure al buit de la pista anomenada món. Ara és ell qui s’aboca al comiat precís que li robarà la vida en un instant sense voler-ho. Tantes passes endavant per anar a salvar-la a ella donen fruit a un sol error. I el trapezista s’estavella. 


Mor la passió a la corda, la tensió d’anar endavant, la soledat en la distància, la possibilitat d’arribar al final del camí sempre llunyà i a tants pocs passos. El cos d’ell reposa a la pista. I ella,  és la nova trapezista.

Comentaris

Pere Sans ha dit…
Dues obres d'art amic meu. La del trapezista és genial.
Anònim ha dit…
Segur que els publiquen.
Oscar Ramírez ha dit…
Moltes gràcies Pere, moltes gràcies anònim.
Moni ha dit…
la segunda es genial!!!;-)
Oscar Ramírez ha dit…
Muchas gracias guapisima! Nos vemos mañana miércoles o el jueves.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS