DIARI D’ALTAMURA (4): DAMA PERSA



He volgut fer una barreja dels noms dels dos principals espectacles que van ser protagonistes al festival Al3mura. La primera nit varem gaudir de “Bocche di dama”, una obra de teatre a càrrec de l’Angela De Gaetano que aborda el sempre delicat tema de les dones i les seves submissions. I la segona nit del cantautor genovès Max Manfredi que va cantar molts temes i entre ells molts del seu treball “Luna persa”. D’aquí el nom del post.

La primera imatge que l’acompanya és la que em vaig fer amb el Max (esquerra) i els dos músics que l’acompanyaven: el guitarrista Fabrizio Ugas i el baixista Daniele Pinceti). Va ser hores d’abans del concert extraordinari que ens van oferir. Són tres monstres de la música que omplen tot l’escenari amb els seus sons mediterranis que et fan viatjar per tota a Itàlia, et transporten a Grècia o a Espanya. Tenen la capacitat de crear el paisatge amb les lletres i els acords, de dibuixar-te en tot moment l’espai descrit quan canten i toquen. 

Aquesta cançó que comparteixo forma part del seu treball “Luna persa” i es diu Libeccio. Escolteu-la i seguiu llegint que ara us parlo de l'Angela.


I què dir-vos de l’Angela De Gaetano, una actriu de Lecce que ens va demostrar la seva immensitat i capacitat amb una obra que ha escrit, dirigeix i interpreta ella mateixa. I aquesta obra és certament dura perquè parla de les dificultats que tenien certes dones ara fa unes quantes dècades per créixer en llibertat en l’entorn familiar, per garantir-se un futur com a dones, per ser enteses. Dones que eren obligades a casar-se, que cercaven la complicitat amb les altres dones més properes que tenien, que patien el masclisme fins i tot per part de generacions d'altres dones que no les volien ni les poden entendre.

Hi ha moments en què el personatge genera una tensió increïble. També provoca alguns somriures i llàgrimes. Les penetrants percussions de Vito De Lorenzi posen la cirereta al pastís d’aquesta gran representació. Encara que no entengueu l’italià, mireu-vos aquest vídeo per comprovar com treballa l’Angela. 


Música I teatre, art en lletres grans I clares. I el plaer d’haver conegut als dos protagonistes que avui us he comentat tot dinant i sopant amb ells.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA