LES SET MERAVELLES DE TARRAGONA

Una votació popular que han dut a terme l'Organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio ha escollit el patrimoni romà de Tàrraco com una de les meravelles de Catalunya. La iniciativa, sorgida durant el procés d'elecció de les set meravelles mundials, ha tingut molt èxit de participació i ens ha situat en molt bon lloc. De fet, si la gent estimes més allò que té més a prop enlloc de triar indrets més llunyans, haguéssim tingut més possibilitats d'entrar a la lluita final de les set meravelles mundials. Posats a demanar, si la política turística i patrimonial de l'Ajuntament de Tarragona fossin més obertes, encara haguéssim tingut moltes més opcions. Malgrat tot (tenim el que tenim i ens ha governat qui ens ha governat) podem estar satisfets de tenir a la nostra ciutat aquest conjunt romà declarat meravella de Catalunya. La Seu Vella de Lleida, el monestir de Sant Miquel de Cuixà, la Sagrada Família de Barcelona, el Celler Cooperatiu de Gandesa, el centre històric de Vic i la catedral de Girona son les altres sis meravelles escollides. Com veureu, hi ha un segon monument de les comarques de Tarragona que s'ha situat entre els set primers, un fet que encara ens ha d'alegrar més i especialment per la poca difusió que se'n fa a nivell de les grans administracions. És el preu que es paga per no estar a les grans ciutats i ubicar-se a l'interior on, pel que sembla, aquestes administracions no hi tenen cap interès. Ja que parlo de les set meravelles, em permeto la llicencia i el luxe de fer un llistat de les que, sota el meu parer, son els set indrets o monuments que es mereixen aquesta distinció. És una llista personal i espero que, si us animeu, publiqueu en aquest blog la vostra llista de les set meravelles de les comarques de Tarragona. La meva llista la formen:

1. El patrimoni romà de Tàrraco
2. El patrimoni modernista de Reus
3. Els cellers cooperatius modernistes de Cesar Martinell
4. La platja de Riumar a Deltebre (una mica abandonada)
5. La Casa Museu de Picasso a Horta de Sant Joan
6. El poble de Pratdip i, especialment, el seu castell
7. Porrera pel seu embruix i sense Lluis Llach

Comentaris

Anònim ha dit…
Ciao mi chiamo Riccardo Pio D'Avanzo ho 3 anni e 8 mesi e abito a Spezzano Albanese (CS)
sono un bimbo dolcissimo e bellissimo,ma tanto,tanto malato e tutto perchè?
a causa del trauma che ho subito alla nascita sono stato colpito da una malattia molto rara
la sindrome di West e per queste cose brutte che mi sono successe........io non parlo,non cammino,non reggo la testa e vengo alimentato tramite sondino gastrico,esiste qualcosa in Florida che potrebbe migliorare di molto la qualità della mia vita dove altri bimbi come me hanno avuto un netto miglioramento si tratta dell'ossigeno terapia,ma ahimè è troppo cara ci vorrebbe circa 300.000 euro per un anno e io dovrei farne almeno 3,per me e i miei genitori è solo un sogno,ma con il vostro aiuto potrebbe diventare realtà,aiutatemi a realizzare il viaggio della speranza,il mio futuro è nelle vostre mani,per sapere come potete aiutarmi telefonate alla mia mamma 0981.954632 cell 347.0084629 Turchio Giulia

e-mail: riccardopio@yahoo.it

oppure visitate il mio blog http://riccardopio.blog.tiscali.it
ho il mio sito http://riccardopio.altervista.org/index.html

grazie
Unknown ha dit…
És curiós... m'he posat a pensar en una llista particular dels set indrets que prefereixo i no és gens fàcil... Això si, la zona de la serra de Llaveria, amb Pratdip, Mont-roig, Colldejou per a mi és genial! Però també Poblet... i tant d'altres llocs... Difícil!
Oscar Ramírez ha dit…
Pratdip té un encant molt especial i la Serra de Llaveria amb els sis municipis que l'envolten,també. Bona elecció i molt digna de ser declarada meravella.
Oscar Ramírez ha dit…
Thanks for your words!
google优化 ha dit…
无锡乐洋化机公司主要采购反应设备销售反应设备反应设备商机反应设备产品反应设备公司反应设备供应商反应设备市场反应设备价格行情
反应设备展会信息反应设备行业资讯反应设备反应设备
反应设备

本公司主要生产反应设备销售反应设备制造反应设备和各种反应设备产品我们是反应设备供应商有很大的反应设备市场反应设备详细情况可以访问反应设备专业网站
Anònim ha dit…
With a wow goldstaff, you will wow goldfind you canbuy wow gold use 'Autocasting' buy wow goldoptions. Basically, cheap wow gold this lets you cheap wow goldchoose a spell wow power levelingto continually wow power levelingcast. As long power levelingas you wield power leveling supply runs out.