EL DESGOVERN DE CATALUNYA I ELS SEUS DESPROPÒSITS

En aquest blog on la solidaritat i la defensa de les causes justes hi juguen un paper essencial, em faig reso avui d'una lluita que porten a terme els veïns de diversos municipis del Penedès. Parlo d'un projecte que impulsa la Generalitat de Catalunya (el desgovern de Catalunya) per la construcció d'un CIM, un Centre d'Intercanvi de Mercaderies que inicialment havia d'ocupar 220 hectàrees i que ara s'ha reduït a 186. Aquest CIM es construiria entre els termes municipals de Banyeres del Penedès, L'Arboç i Sant Jaume dels Domenys i generaria un tràfic diari de més de 10.000 vehicles. La Plataforma "No fem el CIM" ha nascut per a defensar els veïns d'aquests municipis i en un intent d'aturar el projecte. Diuen que aquest equipament col·lapsarà les carreteres, augmentarà la contaminació, provocarà la falta d'aigua a la zona, saturarà els serveis sanitaris i farà perdre la identitat pròpia de la població. El CIM compta ja amb el rebuig de:L'Ajuntament de l'Arboç, l'Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys, l'Ajuntament de Vilafranca, l'Ajuntament de la Bisbal, el Consell Comarcal del Baix Penedès, els veïns de Banyeres, els veïns de l'Arboç, la Fundació "Vegueria Penedès", GEPEC (grup ecologista de Catalunya), Bosc Verd (Col·lectiu ecologista de Vilafranca), GEVEN (Grup ecologistes del Vendrell), plataforma Salvem el Penedès, Comitè d'Empresa "UTILAR" de l'Arboç,.... i cada dia més associacions, regidors, ajuntaments, grups ecologistes, grups polítics i gent particular. En aquest blog ens sumem a totes aquestes persones i entitats i diem alt i clar NO AL CIM. Per acabar, vull donar les gràcies al Josep Guillén per donar-me a conèixer aquesta problemàtica tot participant al meu blog i llençar un missatge als qui ens estan desgovernant actualment a Catalunya: Primer les persones i després els vostres interessos particulars.

Comentaris

Molt bé pel post. Quan tinguis un moment ja m'explicaras que és això de bloc no desitjat
Oscar Ramírez ha dit…
El tema del blog no desitjat és el seguent: Vaig enviar un correu a aquesta gent del WICCAC que aglutinen els blogs en català tot demanant la meva inclusió en aquesta associació perquè considerava que l'associació en qüestió és bona i podria col·laborar en la seva difusió com ells en la del meu blog. Cada quinze dies es reuneixen i determinen quines de les solicituts són admeses i quines no però els estatuts ja matisen que quasi totes s'accepten sempre i quan siguin blogs en català. Fa pocs dies vaig rebre la resposta i em deien que el meu blog no era apte per formar part del WICCAC perquè era massa personal. Jo no entenc aquesta resposta perquè tots els blogs son personals i tot i que en alguns l'autor parla d'ell sol i les seves vivencies o les seves malalties, no és el meu cas. Jo aquí intento parlar de tot allò que em motiva, m'emociona o m'indigna i fins i tot quan faig un diari de Sicilia o de Vilafranca ho faig per compartir experiencies i rebre vivencies d'altra gent que ha fet el mateix viatge. El que més m'ha sorpres i no pas gratament és la nombrosa existencia de blogs del WICCAC que pertanyen a polítics o a associacins que es mouen al voltant d'alguns partits perquè tots ells si que fan un diari personal. I per tant, he decidit posar, com a simbol de protesta, el logo del WICCAC per dir als qui entren al meu blog que allà no m'hi volen. No és res més que això, un acte de rebuig cap aquesta associació que m'ha rebutjat a mi.
Anònim ha dit…
Esto pasa en todas partes. Los gobiernos no escuchan a los españoles y hacen lo que les da la gana.

J.López (Badajoz)
Oscar Ramírez ha dit…
Pues entonces se cambia a los gobiernos que no escuchan a los ciudadanos y se busca a uno que si lo haga. El problema es que creo que encontrar a uno sera una utopia.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS