ELS MITES I ELS DINERS

Fa temps que no parlava de música perquè els cantants que m'agraden no han publicat res i no venien a actuar al nostre país. El meu preferit, com ja sabeu, és l'italià Franco Battiato. El proper 27 de setembre presentarà el seu últim disc "Il vuoto" a l'Auditori de Barcelona i un dia després ho farà al Palacio Municipal de Congresos de Madrid. Segur que serà, com sempre, un espectacle ple de música clàssica amb una orquestra de mig centenar de musics, el nou quartet italià de corda i els seus músics més poperos. Battiato, per als qui l'estimem, no decep mai. Però ara us vull parlar d'un altre dels meus cantants preferits, el Leonard Cohen. Ja fa uns anys va decidir abandonar el món dels escenaris i va entrar a formar part d'una comunitat budista, la Mount Baldy Zen Center de San Bernardino, a California. Allí va canviar el seu nom pel de Jikan i pel que sembla era feliç però les coses li han canviat. Ara fa poc va acabar la seva ensenyança budista i va sortir de nou al carrer per viure amb pau però amb els estalvis que havia aconseguit durant tants anys de carrera musical. De fet, estant al centre budista, Cohen ha fet dos àlbums excepcionals i especialment l'últim anomenat Dear Heather, una joia per l'anima. Havia estalviat 5 milions de dòlars però ara, als 70 anys, es troba del tot arruïnat. Mentre ell era al centre budista, el seu mànager i administrador ha anat vivint a cos de rei i ha deixat al cantant amb 50.000 dòlars al banc. La solució de Cohen per tornar a aconseguir diners no ha estat altra que la millor per tots nosaltres, tornar a cantar en directe, tornar a fer concerts. El proper any veurà la llum un nou disc i tres llibres de poesies però a més se'l podrà veure de nou en viu, regalant aquesta veu única que li han donat els anys. Com a mostra un botó, la cançó Closing Time.



Leonard Cohen - Closing Time

Comentaris

Mon ha dit…
Catxun dena, Oscar amb aquest també hi coincidim. Com el F. Battiato..I del Angelo Branduardi, que m'en dius? o el Sisa?
Oscar Ramírez ha dit…
Et dic que tinc tots els discos de Branduardi (alguns molts pesats) i que en Sisa té grans treballs fets com a Sisa o com altres personatges creats per a ell. Mal que mal, em quedo amb en Sisa per temes clàsics i altres més moderns com ara "totes estimades". Quan el vaig entrevistar, ara fa cinc o sis anys, em va semblar una persona molt propera que ven un personatge que vol ser molt llunyà.
Anònim ha dit…
Branduardi me gusta mucho porque esta como loco pero sus canciones dicen algo, son poesia pura.
Anònim ha dit…
Coincideixo en els teus gustos musicals. En Battiato ha sapigut innovar musicalment i ha treballat en altres camps. El Leonard Cohen ha guanyat amb els anys i ara té una veu única al món. Llàstima que com comentes ara estigui arruïnat però cal mirar-ho des de la vesant egoista perquè així almenys el tornarem a veure en directe.
Oscar Ramírez ha dit…
És cert que Branduardi és un personatge, un pel il·luminat però un gran compositor i molt bon lletrista. Sobre el tema Cohen, és cert que ho hem de mirar des d'aquest sentit: no té diners, cantarà i ens tornarà a fer feliços.
Jesús M. Tibau ha dit…
Battiato té una bona colla de cançons que m'agraden molt.
Oscar Ramírez ha dit…
És que Battiato ha sabut innovar i ha passat del pop senzill dels anys 80 a la música orquestral i clàssica que fa ara. Composant és molt bo i com a cantant, per a mi, va guanyant amb els anys i ara és en un moment molt bo. A més ha fet tres operes i ara fa de director de cinema i ja ha fet tres pel·licules. És una persona multidisciplinar i no acostuma a fallar en allò que fa.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS