DIARI DE PORTUGAL (3). VINS D’OPORTO.
Sembla una
obvietat o un tòpic però es ben cert. Els vins de Porto (porto) estan deliciosos
i molt bons, són un regal per al paladar. Durant la nostra estada a la ciutat
que li dóna nom a aquest interessant licor hem pogut descobrir les diferents
varietats que hi ha, des del blanc per a aperitiu fins els que es prenen
després dels àpats i que en són dos, el ruby i el tawny.
Les bodegues de
Porto estan ubicades a Vila Nova de Gaia que és un dels barris de la ciutat i que cau a l'altre costat del riu. S’han especialitzat en apropar als turistes, mitjançant visites guiades
que en molts casos són molt interessants i que sempre inclouen el tast del
producte, les varietats que us comento.
La principal
fàbrica de Porto, i la més coneguda, és la de Sandeman. El personatge
protagonista de l’empresa, emblema de la casa des dels seus inicis, és un home
amb la típica capa d’estudiant portuguès i un barret espanyol. Els guies que et
fan la guia per les instal·lacions de les bodegues van vestits iguals i primer
et mostren la zona d’emmagatzematge del producte i posteriorment fas el tast de
dues varietats d’aquesta marca. L'entrada val cinc euros per cap, tot inclòs, i val molt la pena. La imatge que ve ara és de la col·lecció d’ampolles
especials amb la forma del personatge que us deia.
Feta la visita i
el tast pots comprar els vins a la seva botiga a preus assequibles. De marques
de Porto n’hi ha moltes i totes tenen en comú la qualitat d’un producte que
primer sortia de la ciutat en barques, pel riu Duero, via oceà atlàntic, i que
ara es transporta en camions. Més que el fet que la visita sigui obligada si vas
a Porto, és que cal anar-hi si vols donar-te el petit plaer de degustar aquests
caldos tant deliciosos.
Demà tocarà el quart capítol del Diari de Portugal i us parlaré de Lisboa.
Comentaris