UN PAS ENRERE PER LA CIVILITZACIÓ



No hace que uno se sienta inteligente el contemplar que se asesina a 100.000 personas o que los niños están en el punto de mira. Y hace que uno se sienta manifiestamente estúpido el hecho de que se impida que llegue ayuda humanitaria a clínicas en las que, según informa [la organización no gubernamental] Save the Children, están teniendo que amputar miembros a niños por falta de servicios básicos y en las que están muriendo recién nacidos en incubadoras por falta de energía eléctrica.

Aquestes paraules parlen de la guerra de Siria i són del científic Stephen Hawkins que ha escrit un brillant article sobre el tema. És cru per la mirada real que l’astrofísic fa en aquesta reflexió on ens recorda que la nostra humanitat tendeix a reviure cicles ja viscuts en altres temps però que ara, amb la modernització i els nous avanços tecnològics, la pròpia tecnologia s’utilitza per fer el mal.

Mig món es mor de gana, l’altra mig s’enriqueix sense parar i entremig hi ha aquesta mena de segon món, aliè al què passa a la resta del planeta, on la vida de les persones no importen perquè només val el poder al preu que sigui. Síria agonitza lentament i sense pausa, desenes de milers de civils han mort i molts altres ja tenen la bala que els matarà apuntant-los. Us recomano que llegiu aquest article de Hawkins.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA