LES COSES NO HAN CANVIAT



Coincidint amb la celebració, avui, del Dia Mundial dels refugiats, he recordat dues entrevistes que vaig fer l’any 2011 a dues persones expertes en aquesta matèria. Arsenio Cores, responsable jurídic de la Comisión Española de Ayuda al Refugiado CEAR; i Carlos Boggio, representant a Espanya d’ACNUR, Alto Comisionado de las Naciones Unidas para los Refugiados, eren els dos entrevistats. Havíem coincidit tots tres com a ponents en un seminari internacional sobre drets humans i comunicació que organitzaven l’Ajuntament de Sevilla i la Junta de Andalucía. 

Les entrevistes me les van publicar a la històrica revista Cuadernos para el Diálogo. Us adjunto els dos documents perquè vull que comproveu, com he fet jo, que quatre anys després les dues entrevistes, les dues converses, tenen plena vigència i es podrien publicar de nou avui. Quatre anys després, les coses no han canviat. És més, han empitjorat. 

L’arribada incessant d’immigrants a Ventimiglia, els naufragis de pasteres davant de l’illa de la Lampedusa o la lluita a les tanques de Melilla on es maltracta als qui se la juguen i no per plaer, posen de manifest que aquest món no evoluciona i que els qui ens governen segueixen sense tenir la més mínima de les sensibilitats. Arsenio Cores ja ho destacava a l’entrevista que li vaig fer: què fem? Veure la televisió i res més. 

No sé pas com podem solucionar el tema tots aquells que sí volem trobar solucions. Però si sé que cal, i toca, que es canviïn les coses començant per la part de dalt. Toca fotre fora als qui prenen les decisions, agafar el comandament d’aquesta delicada missió. Avui, dia dels refugiats, no ens tanquem en banda i diguem prou. 

Podeu ampliar les pàgines de les entrevistes clicant sobre elles. La imatge que acompanya el post és d'una de les taules rodones en les que vaig prendre part a Sevilla. 




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS