12 de juny 2015El segon post d’aquest divendres em porta a parlar-vos d’una altra pel·lícula que he vist a les últimes hores. En aquest cas tenia el compromís de mirar-me-la perquè conec a l’actriu que la protagonitza, l’Ariane Legault. És neboda del cantant Benabar (de qui he parlat tantes vegades) i havia llegit molt bones crítiques d’ella. Crec que són del tot encertades perquè diuen d’ella, i amb tota la raó, que omple la pantalla amb la seva presència que genera tensió i reflexió, passió i tantes altres coses. 

En aquesta obra que avui us comento, i que es diu “Une jeune fille”, l’Ariane coprotagonitza la pel·lícula amb el Sebastien Ricard. Ella és una jova adolescent que viu amb la seva mare malalta i el seu pare, un personatge fosc i dolent. El dia que es mor la mare, ella marxa. Agafa un bus a l’altra punta de país i es planta a la ciutat on acaba la línia de transport. Allí, al cap d’uns dies passant fred i solitud, la recull un granger que viu als afores de la ciutat, també sol. 

Ella s’hi queda a canvi de col·laborar en les tasques de la granja. La relació dels dos està marcada pels silencis i les complicitats, per la por que té un d’apropar-se a l’altre. Dues persones soles en una casa amb la necessitat de parlar poc i compartir el mínim. Us imagineu? 

Així transcorre la pel·lícula que, amb tot, té una posada en escena magnifica i unes actuacions excel·lents dels dos protagonistes. No us explicaré el final però us garanteixo que aquesta obra val moltíssim la pena. La direcció va a càrrec de Catherine Martin i destaca també la fotografia (Mathieu Laverdiére) i la música (Robert Marcel Lepage). Jo l’he vist en versió original, francès, subtitulada en castellà. 

A tall anècdotic, us diré que ara fa dos estius, quan el Benabar va venir a Barcelona i a Tarragona, uns dies que vam compartir especialment en ple estiu, venia acompanyat d'ella, de l'Ariana Legault. D'aquí la coneixença.  

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -