ELS MURALS FAMILIARS DE LA MARIELA





El muralisme és un art tant bell d’observar i gaudir com complicat d’executar. I l’artista a qui dedico aquest post, la Mariela Ajras, és una experta en aquesta tècnica. Les seves obres són espectaculars, tenen color, vida i missatge. 

A la Mariela l’he descobert perquè ha pintat el mural de Bonavista que dóna continuïtat a un interessant projecte literari, ara complementat amb l’art mural, que pretén recordar els orígens del barri tarragoní i de la seva gent. I veient què més havia fet ella, la Mariela, he topat amb totes les obres que comparteixo amb vosaltres ara. La que enceta aquest primer post d'avui és la de Bonavista i les que veureu després del text estan pintades a Mariela i Ciudad Juárez, ambdues ciutats de Mèxic, i a la ciutat de Mercedes, a Uruguai. 

De la Mariela, poca cosa més en puc dir. És nascuda a l’Argentina, té 30 anys i la seva obra més recent té com a element més important la memòria familiar. Ha recorregut diversos països del món deixant la seva empremta en forma de mural i ara podem gaudir del seu art aquí, a Tarragona. Podeu veure moltes més obres seves AQUÍ

Diego Rivera, un dels muralistes més famós de tots els temps, deia que havia arribat a pintar amb la mateixa naturalitat amb la que parlava, respirava i suava. En certa mesura, crear és exactament això. Es tracta de donar normalitat al gest, com si fos un gest més del cos. Suar, parlar, respirar, escriure, dibuixar, posar color, donar vida.





Aquest és el primer dels 5 posts que podreu gaudir avui. Avui dimecres, i com és possible que els propers dies us tingui orfes de lectura - intentaré evitar-ho però no prometo res - us faré el regal que us mereixeu amb més lectures.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS