DÉU ES VA OBLIDAR D’ELLA




La Jeanne Calment va néixer un 21 de febrer. Era el 1875. La Jeanne va arribar al món un any abans que Graham Bell patentés el telèfon i 14 anys abans que es construís la Tour Eiffel. 

Quan tenia 10 anys va assistir al funeral de l’escriptor Victor Hugo i quan en tenia 14 va conèixer a un artista que va entrar a comprar llapis de colors a la botiga d’arts que tenia seu pare. La Jeanne va definir després a aquest artista com "una persona deixada, bruta i amb mala pinta". L’artista era Van Gogh. 

La Jeanne va viure sempre a Arlés, un petit municipi de la Costa Blava francesa. I va viure molts anys perquè és la persona més longeva, amb la documentació que ho acredita, que es coneix fins ara. Va deixar de fumar el 1992, quan ella tenia 117 anys. I va morir cinc anys després, als 122 anys i 164 dies. Era el 4 d’agost de 1997. 

Us imagineu tot el que va viure i veure aquesta bona dona al llarg de la seva vida? Agafeu una enciclopedia d’història recent i aneu passant pàgines pensant que allò que llegiu li va succeir al seu voltant, a prop, mentre vivia. 

La frase més popular de la Jeanne, a banda de la crítica cap a Van Gogh, va ser quan li van preguntar, el dia del seu 120è aniversari, què li semblava viure tant. Ella va respondre: Déu s'ha oblidat de mi. 

Avui em venia de gust parlar-vos d’aquesta persona i compartir el vídeo que veureu a continuació. El van gravar a casa seva tres anys abans de morir, quan ella en tenia 119. Al·lucinareu amb el cap clar que té, amb la forma en que parla i la força que encara se li insinua. 

La foto que acompanya el post és la Jeanne amb dues de les seves rebesnétes, uns mesos abans de morir. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS