EL MÓN NECESSITA GENT COM DON PEPE




Hi ha una classe de polítics que són del tot populistes, que són sempre simpàtics i cauen bé a la majoria, que fins i tot desperten certa admiració al poble. Ara em ve al cap el cas de Miguel Angel Revilla però en podria citar d’altres. 

I llavors hi ha una altra classe de polítics que passen a la història per exercir realment el seu rol de representar a tot el poble, a totes les persones que tenen sota el seu control o gestió, que es preocupen veritablement pels problemes i els coneixen de primera mà. Aquests, els podem comptar amb els dits d’una mà.

Avui em centro en un d’ells perquè és una persona que m’ha captivat d’ençà que el vaig descobrir. Em refereixo a José Mujica, President d’Uruguai des del 2010 i fins fa ben poc. La seva filosofia de vida, basada en la màxima sobrietat i senzillesa, ha donat voltes a tot el món. Durant la seva presidència ha rebutjat viure al palau presidencial i ha seguit residint a casa seva. Allí, ha acollit a dues famílies sense recursos que han conviuen amb ell, s’ha negat a acceptar el cotxe oficial i segueix viatjant amb el seu vehicle vell de fa 35 anys. I ha decidit, durant la seva presidència, seguir amb el sou que tenia abans d’arribar-hi i destinar la diferència a causes socials. 

Aquests, són alguns dels gestos que podem aplaudir-li a Don Pepe Mujica. El vídeo que comparteixo avui amb vosaltres, que dura només deu minutets, us permetrà saber com és i com pensa aquest personatge, líder polític, del qual en podrem aprendre desenes de coses. El món necessita molts Mujica.

La foto és de Don Pepe, en la seva etapa de president, a casa seva.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS