SALVAR L'ART DE LES BONES LLETRES



La Biblioteca Nacional de España, a Madrid, ha organitzat una exposició que tinc intenció d’anar a veure el proper mes i que, si en teniu l’ocasió, crec que hauríeu de visitar. És un homenatge a la cal·ligrafia com a art d’escriure i als cal·lígrafs com a creadors. La mostra recull estris per escriure, làmines, tipus de lletres, llibres i tants altres elements relacionats amb l’escriptura. 

I reclama, amb bona lletra i plena d’evidències, la necessitat de tornar a escriure sobre el paper, a evitar que es perdin les formes escrivint bé a mà, en un intent de salvar també aquell art de les cartes d’amor que tants records ens porten.

La modernitat actual, que se’ns menja a mossegades en forma de xarxes socials on guanya qui fa més faltes, està acabant amb el gest d’escriure les nostres cites en una agenda de paper o, en el cas de les escoles, mantenir els quaderns de cal·ligrafia que els qui tenim una certa edat encara recordem. 

No es tracta tant sols d’escriure bé a mà. És també la necessitat –urgència millor dit- de salvar d’aquest món algunes tradicions que ens acompanyen des dels temps més antics. L’exposició “Caligrafia española. El arte de escribir” estarà oberta fins el 10 de gener del 2016 a la Biblioteca Nacional. 

Si aneu al web de l’exposició (AQUÍ) podreu accedir a documents molt interessants i antics. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA