OZORES I LA GRANDESA DEL CINEMA ESPANYOL




Veient la Gala dels Premios Goya, em quedo amb el moment en que han entregat el Goya d’Honor a un dels grans, al director Mariano Ozores. Després del regal que han rebut traduït en una ovació llarguíssima i sincera de tot el públic, Ozores ha agraït el premi a tots els actors que han pres part a les seves 96 pel·lícules. La llista no és només immensa sinó que inclou a tots els grans actors que recordem si fem llistat de la història del cinema espanyol.

Entre altres ha citat a: José Luis López Vázquez, Manolo Zarzo, Paco Martinez Soria, Alfredo Landa, Concha Velasco, Florinda Chico, Gracita Morales, Manolo Gómez Bur, José Sacristan, Alfonso del Real, Andrés Pajares, Fernando Esteso, Juanito Navarro, Rafaela Aparicio, Maria Isbert, Lina Morgan o Manolo Escobar.

És evident que els tems canvien però també ho és que hem crescut amb unes imatges i uns sons que sempre portem a la memòria i ens porten bons records. A tots els actors que ha citat Ozores els he vist com també moltes de les pel·lícules que ha dirigit Mariano Ozores. És innegable que la família Ozores, perquè a part del Mariano també van ser grans directors i actors l’Antonio i el José Luis, té un protagonisme a la història del cinema espanyol molt i molt important.

A ells se’ls hi deuen tantes tardes distretes amb les seves creacions, tardes de cinema al menjador de casa amb els avis, els pares i el germà compartint moments que, com els sons i les imatges, queden a la memòria i hi seguiran. Ara que Mariano Ozores té 89 anys i encara viu era el moment de fer-li aquest homenatge. El cinema espanyol és gran i molt bo, sempre ho ha estat pels qui ara són grans i per aquells que ara comencen.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS