CONSCIENCIAR, APRENDRE I RESPECTAR

Tot i els problemes econòmics actuals, la xarxa barcelonina Bicing vol demostrar que tot va sobre rodes. Aquesta societat, dedicada a potenciar l'us de les bicis a la ciutat de Barcelona, bicis de lloguer, ha avançat que de cara al 2009 ampliarà el seu servei a 17 ciutats metropolitanes més. Aquest servei de préstec de bicicletes tindrà com a novetat, ja existent com a model a Barcelona, la possibilitat que les empreses que ho vulguin es puguin anunciar. L'espai creat a la roda de darrera, el que veieu a la foto, permetrà posar-hi publicitat tot i que caldrà veure quin empresari amb cara i ulls aposta per aquest sistema. Particularment, no m'hi gastaria ni un cèntim d'euro. Però deixant a banda el tema publicitari, la lectura que en faig d'aquesta noticia és un altre. A mi em preocupa que certs ajuntaments, sempre son els governats per les esquerres que diuen ser ecologistes i progressistes, no vegin que abans de potenciar l'us de la bici calen diverses mesures. En primer lloc s'ha de conscienciar els ciutadans de la importància de l'us del transport public en detriment del privat, una fita que no s'ha aconseguit ni de lluny. Si el ciutadà s'acostuma a deixar el cotxe a casa més sovint, si utilitza el transport públic, li podrem vendre la moto perquè utilitzi la bici. En segon lloc, cal fer cursets especials als que ja van en bici perquè molts d'ells es pensen que el carrer és seu i enlloc de fer un bon us del plaer d'anar sobre dues rodes, en fan un abús constant. Envaeixen carrers on no hi ha carril bici, passen pels passos de vianants sense mirar o amb poca precaució, circulen pel carril bici a grans velocitats sense tenir en compte els vianants i aparquen aquest vehicle a qualsevol fanal, paperera o banc. Caldria que els ciclistes també aprovessin l'examen de teòrica a les autoescoles encara que aquesta mesura sembli absurda. En tercer lloc, quan els ciutadans estiguin convençuts dels avantatges del transport public i els ciclistes sàpiguen circular pel carrer, caldrà ampliar, sempre en condicions, els carrils bici arreu del país. Però abans de començar a pintar centenars de quilometres de via vermella per les bicis, cal complir els dos primers objectius. Hi ha diversos països europeus que ens porten anys d'avantatge en l'ús de la bicicleta però en aquests indrets, els ciclistes saben com cal conduir i per on es pot circular. No sóc cap detractor del medi ambient, de les bicis, dels ciclistes. Sóc un amant dels bons usos, de les normes de convivència, del viu i deixa viure.

Comentaris

Anònim ha dit…
Detractor, no, pero amb bici no anem gaire, no?.
En temes com aquest, cal comentar mes el bo que el dolent, per el be de tots.
Jobove - Reus ha dit…
a ciutats com a Tarragona no crec viable l'us de la bicicleta, i a Reus a mi m'han robat tres vegades la bicicleta, no se no se, el Paris només hi va anar per fer bonic
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, no t'enfadis però per analitzar aquest tema no cal anar en bici. Cal, únicament, veure el comportament dels usuaris de les bicis quan tu ets, simplement, un vianant. Jo he comentat una notícia apareguda a la premsa avui mateix i he dit, ho torno a dir, que abans d'ampliar el servei de bici de préstec o lloguer, cal que els ciclistes coneguin a fons el codi de circulació i que s'aposti pel transport públic. Anar pas a pas, en definitiva.

Té la Mà Maria. D'acord amb tu: a Tarragona ciutat no és viable, de moment el carril bici. A Reus, tu mateix ho expliques. Per cert, conec altres representants del mateix partit que la persona que anomenes. No entenc com poden anar d'ecologistes si més tard els veus, posem per cas i son casos certs, amb mòbils d'última generació ultracontaminants, ulleres de pasta de disseny, cotxes de fa vint anys que no passen ni l'ITV pel que contaminen o, la cirereta del pastís, al seu Conseller Saura fent l'anunci de la campanya electoral autonòmica del 2003 assegut en un cotxe amb els seients de pell i parlant pel mòbil. Son les esquerres progressistes que apliquen en aquest partit en molts casos, no en tots, on n'hi ha uns quants que cobren i farden i uns altres que realment s'ho creuen però no passen ni passaran mai de ser simplement militants.
Anònim ha dit…
Es que el regust de la noticia es negatiu, i no te per que.
No m´enfadat, m´he posat serios.
No cal anar en bici, pero si hi vas, crec que l´analitzaras millor.
Estem totalment d´acord en que hem de sortir al carrer respectan les normes.
Molt Bon any 2008 per a tu i per el TOT ÉS POSSIBLE!.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS