EL CÀNON PER MANTENIR ELS INEPTES.

El Congrés dels Diputats ens ha donat pel sac una vegada més i mira que els tenim ben pagats però no hi ha forma que estiguin al nostre costat. Avui aquesta cambra ha aprovat rebutjar una esmena que s'inclou a la llei de societat que instava al govern a eliminar d'aquí un any el polèmic cànon digital. Aquesta taxa que grava els sistemes de suport per reproduir, gravar o emmagatzemar música fa rics a les velles glories de la cançó. A la foto, presents al Congrés avui, hi veureu les acaballes d'un senyor que va dedicar una cançó de lloança a Franco, Victor Manuel. També hi ha la Rosa León que fa cent anys que no canta i el Luís Cobos, l'home que diu que és director d'orquestra i que passarà a la història com el personatge que més peces clàssiques ha destrossat amb el seu xim-pum de fons. També hi ha la Tina Saínz, una pseudo-actriu si arriba a aquesta categoria. Hi falta el xuclador major del regne, una altra vella gloria de la cançó si es pot dir que mai ha cantat, en Ramoncin. Gràcies a ells i altres elements que han frenat l'arribada de bona música al nostre país, ara seguirem pagant aquest cànon que no és el mateix que es paga quan compres uns cd's encara que siguin dels xinos. M'ha decebut molt el vot a favor de Convergència i Unió i el de la Chunta Aragonesista perquè dels comunistes d'IU i els socialistes ja no em sorprèn res, res de bo vull dir. El PP i Iniciativa per Catalunya han estat sensats al votar a favor de l'eliminació del cànon però els seus vots no han estat suficients. Jo, particularment, seguiré comprant els cd's i els dvd's a Andorra, descarregant-me música via mula i, en cas de canviar-me de gravador, esperaré que me'l regali algú perquè si depèn de mi aquests personatges es moriran de gana. Per animar la cosa, aquí us penjo un vídeo del CQC sobre aquesta penya.


Comentaris

Alan ha dit…
Excelente el vídeo, y totalmente de acuerdo con lo que comentas. Ya he visto barios "bloggers" indignados con este tema. Y no es para menos. Y pensar que los verdaderos artistas activos no se llevan ni la décima parte del puto canon. Manda huevos.
Mon ha dit…
una pregunta i si jo em grabo la meva veu en un cd. per us particular. repeteixo la meva veu, perque el canon s'el emporta el senyor txin-txin Cobos?

i pensar qe hi ha tant d'artista perdut, oblidat....
Unknown ha dit…
Doncs mira, jo sóc bastant bon jan i no pirateijo massa coses... però em rebota aquest cànon i la imbecilitat d'elements com en ramoncín, a qui no suporto.

L'altre dia parlava amb una persona que ha escrit més de 50 llibre d'assaig i em comentava que mai ha vist un duro d'això dels drets d'autor.

Una camama... haurem d'anar a comprar CDs i d'altres aparells a Andorra!

Jjejejejejej
Jobove - Reus ha dit…
tenim varis posts parlan d'aquest pirates, ells diuen que el pirates som naltros, quina incongruencia.

salutacions
Oscar Ramírez ha dit…
Gràcies a tots per les aportacions. En resum, jo proposo que si hem de comprar alguna cosa que tingui aquest cànon a Espanya, la comprem a Andorra i a prendre vent aquesta gentussa de la Sociedad i els partits polítics que els recolzen.
Mon si et passa el que dius, és perquè tens molt bona veu, jejejeje. És broma.
és absolutament indignant que ens facin pagar un cànon perquè sí, sense motiu, i que uns tiso podrits de diners se n'embutxaquin més sense haver de fer un minim esforç, fentse passar per la veu dels artistes, quan l'unic art que coneixen és el de la extorsió

si mires el meu bloq, veuras que ahir tambe en vaig parlar d'aquest tema jejeje

salut!
Anònim ha dit…
la creació és un art efímer, o hauria de ser-ho....

no pot ser que un cd dels beatles, 40 anys despres continui tenint un preu de 15-20 euros... ho sento, no pot ser.

la pirateria ha fet que dormir-se a la palla sigui perdre diners, les vendes van com van, i si vols guanyar-te la vida cal fer concerts, promos, i sobretot anar treient discos....

hi ha certes estructures arcaiques que fan que el preu de les coses sigui totalment absurd, i ara estic pensant en els llibres d'escola, còm pot ser que un llibre de "mates" que ha de comprar noséquantsmils de xiquets tingui el preu que té, algú s'està fotent la butxaca a punt de rebentar

salutacions cordials i perdona'm oscar per col.lar temes que no toquen....

ricardo santiago
suposo que amb el cànon ja podem baixar coses amb l'emule, no?
Molt bo el vídeo.
Us heu fixat que això de cànon sona a esglesia?
Oscar Ramírez ha dit…
Ricardo això passa perquè tot funciona a partir de monopolis i en els llibres d'escola les grans beneficiades son les grans superficies que els compren a milers, palers sencers,i els surten a preus irrisoris.
Josep Maria, això del cànon sona a esglèsia perquè aquests de l'SGAE també son una secta. Les "joies musicals" que son a la junta directiva equivalen als cardenals i bisbes (amb la panxa sempre ben plena i cotxe amb xòfer) i els músics que no veuen ni un duro equivalen als capellans de parròquia de poble.
Unknown ha dit…
I no se per que cada cop que sento a parlar del canon es referma la mebva engúnia pel tal Ramoncín...
Oscar Ramírez ha dit…
A mi em passa igual Tondo. Quan el veig o escolto el seu nom, em fa fàstic.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS