S'HA TRENCAT LA BOMBOLLA

Amb el temps tot torna al seu lloc i tot el que puja, baixa. Li ha succeït ara al mercat immobiliari dirigit per una colla de professionals i una altra colla de pirates. Els primers segueixen al sector i els segons han hagut de plegar o poc els hi queda. Parlo dels que es van aprofitar del moment per aprofitar-se també de les persones, dels qui van obrir una agencia immobiliària, negoci de finques, sense entendre res en aquesta temàtica, pel simple fet de comprar i vendre tot especulant i augmentant aquesta famosa bombolla immobiliària que al final ha acabat petant. La situació si parlem del preu de la vivenda es feia ja insostenible per la gran majoria. L'accés a l'habitatge nou o el de lloguer es feia impossible, insostenible. Els preus augmentaven cada any fruit de la mateixa especulació i d'aquest impopular euribor que tothom coneix però pocs saben que significa. La bonança per a molts ciutadans arriba quan llegim que ara, després de tants anys d'abusos, el preu dels habitatges nous, els de segona mà i els de lloguer baixarà. Amb la davallada del sector també serà difícil vendre immobles o sigui que cal fer lectures ben diverses. Els qui tenen moltes cases que han anat comprant gràcies a la bonança especulativa dels darrers anys no les podran vendre o, si les venen, serà a preus inferiors als de compra. Els propietaris de pisos de lloguer deixaran de fer l'agost i, amb preus més baixos, el sector de la població que podrà llogar un pis serà més ampli. Els constructors i promotors hauran de cordar-se el cinturó mentre els agents immobiliaris falsos, els que van aparèixer com a bolets, hauran de plegar veles i tornar a casa. Per últim, els habitatges de propietat tindran més valor pels seus propietaris perquè fins ara el preu s'incrementava dia a dia i molts no li donaven el valor que té o, dit d'una altra manera, no apreciaven el fet de tenir una casa o no recordaven quan els havia costat aconseguir-la. Aquests, per sort, son pocs. En tot cas, la ralentització de la construcció i la davallada d'aquest sector beneficia la gran majoria. Hi ha una cosa que, amb tot el que he explicat, no ha canviat. Hi ha una gran part del nostre món que quan va començar l'especulació i el boom de la construcció no tenien casa i ara tampoc en tindran. Son totes aquelles persones que cada dia, quan es lleven al matí, han d'inventar-se una nova vida diferent a la del dia anterior perquè no tenen diners ni res de valor material. Son pobres en bens però potser no en altres valors molt més importants.

Comentaris

Anònim ha dit…
EIIIII AQUI TE?S UNA CONÇO
QUE ESPLICA TOT
SAPS DE QUI ES?
RCM





Buenos Tiempos
Corren buenos tiempos
para la bandada
de los que se amoldan a todo
con tal que no les falte de nada

Tiempos fabulosos
para sacar tajada
de desastres consentidos
y catástrofes provocadas

Tiempo como nunca
para la chapuza
el crimen impune
y la caza de brujas

Corren buenos tiempos
para los equilibristas
para prestidigitadores
y para sadomasoquistas

Y silenciosa
la mayoría
aguantando el chaparrón
al pie del cañón
de papel mache
come el pan nuestro
de cada día
con un culo así
contra la pared
Llorando en el mar
viendolas venir
viendolas pasar.
pasar,
pasar.

Corren buenos tiempos
para esos caballeros
loco por salvarnos la vida
a costa de cortarnos el cuello
Tiempos fabulosos
para plañideras
charlatanes visionarios
Y vírgenes milagreras

Tiempos como nunca
para echarle morro
o sacar coraje
y pedir socorro.

Corren buenos tiempos
preferentemente
para los de toda la vida
para los mismos de siempre.


SALUT
Sherlock Holmes ha dit…
Oscar,
A nosaltres, la senyora Hudson ens segueix mantenint el preu de l’any 1890, de fet és simbòlic, més que res per que ella, obté la contraprestació de la nostra presencia i ens fent molta companyona tots plegats.
Suposo que això, no te preu.

Cordialment, Holmes, Sherlock Holmes.
Oscar Ramírez ha dit…
És una molt bona cançó d'en Serrat i per cert, molt ideal per aquest post, el que vaig fer abans d'ahir i els fets que han tingut lloc avui en un país que lluitava per la nova democràcia. Merci!
Sherlock, un cop més m'has deixat sorprés i molt gratament. Ja imagino que, com a investigador que ets (el millor), hauràs analitzat els preus que hi ha. Ets molt afortunat, Sherlock, molt afortunat.
Salvador Guinart ha dit…
Bona tarda Òscar, només et volia desitjar bones festes i bon any 2008.

Una abraçada amic.
zel ha dit…
Jo estic amb tu, els que estan fotuts seguiran estan fotuts, però recoi, els especuladors, els que s'han fet rics a costa de construir sobre res amb els calers dels que compraven el pis i l'havien de pagar per avançat sense que hi hab¡guessin ni els fonaments, aquest que els bombin, que vinguin a la vida dels mortals i sàpiguen quin bo i fa. Era tan escandalòs, a preus d'or pisos de merda que al cap de res ja tenien degoters i esquerdes inexplicables, i malfuncionament de tot, i vés a reclamar, després. Ara, em sembla que si que alguns podran si més no llogar pis, perquè, de què en fotran si no venen? En fi, una abraçada i molts bons dies, sigues feliç maco! Un petonàs.
Unknown ha dit…
Es trenca, es trenca però els preus dels pisos continuen sent utòpics... o de jutjat de guàrdia.
Oscar Ramírez ha dit…
Molt bona aportació Zel. Un petó!
Tondo és cert que els preus encara son insultants però si aquesta crisi es manté com a mínim un parell d'anys, podrem parlar en altres termes perquè per força baixaran. L'actual situació s'ha fet del tot insostenible.
Oscar Ramírez ha dit…
Salvi, amic, una forta abraça a tu i els teus i molt bones festes. Per cert, ja ets pare o encara no?

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS